Lasimestarin tofu
Lasimestarin sillin kasvisversio tehdään tofusta. Valmista säilyke päivää ennen tarjoilua.
300 g savutofua
1 pieni porkkana
1 pieni punasipuli
3 cm:n pala inkivääriä
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Liemi:
1 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
2 dl vettä
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
2 tl suolaa
10 maustepippuria
8 katajanmarjaa
3 laakerinlehteä
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Leikkaa tofu noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi porkkana ja sipuli. Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi lastuiksi.
Lado tofusiivut, porkkanat, sipulit ja inkiväärit 6 dl:n vetoiseen lasipurkkiin kerroksittain.
Mittaa liemen ainekset kattilaan ja kiehauta niin, että sokeri sulaa. Anna jäähtyä pari minuuttia. Kaada liemi purkkiin muiden ainesten päälle. Anna maustua vähintään yön yli.
Lasimestarin tofu säilyy jääkaapissa reilun viikon.
Osaston luetuimmat
- Tee perunasalaatti uudella tavalla – näin teet siitä erityisen maistuvaa
- Suomessa myydään ruokaa, joka ei ole mistään kotoisin
- Leivo janssoninkiusaus piirakaksi – suolainen herkku sopii juhlapöytään
- Näin valmistat kotona sotkun herkullisia munkkeja
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- Tekoäly loi ”täydellisen kahvin” – suomalaispaahtimolle tulvii tilauksia ulkomailta
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla