Nokkosporkkala
4 isoa porkkanaa
2 l vettä
2 rkl suolaa
Marinadi:
2 tl kuivattua nokkosta
2 tl nestemäistä savuaromia
1 tl suolaa
1 tl omenaviinietikkaa
2 rkl rypsiöljyä
Kuori porkkanat. Mittaa kattilaan vesi ja suola. Keitä porkkanoita noin 20 minuuttia suolatussa vedessä. Porkkanat saavat jäädä napakoiksi, joten älä keitä niitä liian kauan.
Anna porkkanoiden jäähtyä ja suikaloi ne pitkittäin juustohöylällä tai mandoliinilla. Sekoita marinadin ainekset lasipurkissa tai kannellisessa rasiassa. Lisää porkkanasuikaleet marinadiin, sulje purkin kansi ja heiluttele niin että marinadi leviää.
Anna porkkalan marinoitua jääkaapissa suljetussa rasiassa 1–2 vrk. Tarjoile porkkala kylmäsavulohen tapaan esimerkiksi saaristolaisleivän päällä.
Vinkki! Nestemäinen savuaromi on pienessä pullossa myytävää kastiketta. Esim. kotimaista Poppamies-savuaromikastiketta saa ruokakaupoista.
Osaston luetuimmat
- Tee perunasalaatti uudella tavalla – näin teet siitä erityisen maistuvaa
- Suomessa myydään ruokaa, joka ei ole mistään kotoisin
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- Leivo janssoninkiusaus piirakaksi – suolainen herkku sopii juhlapöytään
- Näin valmistat kotona sotkun herkullisia munkkeja