Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kotitekoiset riistamakkarat

Hyvien esivalmistelujen jälkeen kotitekoisten riistamakkaroiden grillaaminen ei vie kauan.
Riistamakkarat voi halutessaan valmistaa prinssinakkimaisen lyhyiksi suupaloiksi.
Riistamakkarat voi halutessaan valmistaa prinssinakkimaisen lyhyiksi suupaloiksi. Kuva: Sari Tammikari

(4 hengelle)

puolikas sipuli

1 valkosipulinkynsi

1 rkl voita

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

nippu vihreitä yrttejä (esim. timjamia, lipstikkaa, ruohosipulia, rosmariinia)

200 g silavaa

900 g riistajauhelihaa

2 dl kermaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

mustapippuria

1,5 rkl suolaa

metrin verran lampaan suolta

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pilko sipuli ja murskaa valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit voissa ja anna jäähtyä. Hienonna yrtit.

Jauha silava joko lihamyllyssä tai teräleikkurilla. Sekoita jauheliha, kerma, jauhettu silava, sipulisilppu ja mausteet tasaiseksi, löysähköksi massaksi.

Rullaa suoli lihamyllyn suun ympärille, mutta täytä lihamylly ensin, jotta suoleen ei tulisi ilmaa. Solmi suolen pää. Voit valmistaa riistamakkarat myös pursotinpussilla pursottamalla. Avustaja voi ottaa makkaraa vastaan sitä mukaa kuin suoli täyttyy. Vältä ilmakuplien syntymistä, sillä jos makkaraan tulee ilmaa, kuori voi revetä keitettäessä. Makkaramassa menee kuoreen parhaiten, kun se on melko löysää.

Pursota koko massa suoleen ja solmi suolen toinenkin pää. Jaa lopuksi makkarapötkö haluamasi mittaisiin makkaranpätkiin kiertämällä suolta varovasti sopivin välein.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kiehauta kattilassa 2 litraa vettä. Kypsennä makkarat laakeassa astiassa niin, että kaadat kuuman veden niiden päälle ja annat hautua 10 minuuttia.

Ennen tarjoilua grillaa tai paista riistamakkaroihin kaunis pinta.