Kotitekoiset riistamakkarat

Ruokaohjeet 21.11.2017

Hyvien esivalmistelujen jälkeen kotitekoisten riistamakkaroiden grillaaminen ei vie kauan.


Sari Tammikari
Riistamakkarat voi halutessaan valmistaa prinssinakkimaisen lyhyiksi suupaloiksi.

(4 hengelle)

puolikas sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl voita
nippu vihreitä yrttejä (esim. timjamia, lipstikkaa, ruohosipulia, rosmariinia)
200 g silavaa
900 g riistajauhelihaa
2 dl kermaa
mustapippuria
1,5 rkl suolaa
metrin verran lampaan suolta

 

Pilko sipuli ja murskaa valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit voissa ja anna jäähtyä. Hienonna yrtit.

Jauha silava joko lihamyllyssä tai teräleikkurilla. Sekoita jauheliha, kerma, jauhettu silava, sipulisilppu ja mausteet tasaiseksi, löysähköksi massaksi.

Rullaa suoli lihamyllyn suun ympärille, mutta täytä lihamylly ensin, jotta suoleen ei tulisi ilmaa. Solmi suolen pää. Voit valmistaa riistamakkarat myös pursotinpussilla pursottamalla. Avustaja voi ottaa makkaraa vastaan sitä mukaa kuin suoli täyttyy. Vältä ilmakuplien syntymistä, sillä jos makkaraan tulee ilmaa, kuori voi revetä keitettäessä. Makkaramassa menee kuoreen parhaiten, kun se on melko löysää.

Pursota koko massa suoleen ja solmi suolen toinenkin pää. Jaa lopuksi makkarapötkö haluamasi mittaisiin makkaranpätkiin kiertämällä suolta varovasti sopivin välein.

Kiehauta kattilassa 2 litraa vettä. Kypsennä makkarat laakeassa astiassa niin, että kaadat kuuman veden niiden päälle ja annat hautua 10 minuuttia.

Ennen tarjoilua grillaa tai paista riistamakkaroihin kaunis pinta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit