Perinteinen madekeitto
Perinteinen madekeitto kuuluu sydäntalven ruokalistalle.
(neljä annosta)
noin 1,5 kg:n made
2 tl suolaa
8–10 maustepippuria
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
noin 4 dl vettä
10 perunaa
1 pieni sipuli
3–4 dl täysmaitoa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
tilliä (tuoretta, pakastettua tai kuivattua)
Tarjoiluun:
1–2 rkl voita
Leikkaa nyljetty ja perattu made suupaloiksi. Nosta madepalat kattilaan ja kaada vettä päälle sen verran, että kala juuri ja juuri peittyy. Lisää suola ja maustepippurit. Kiehauta. Nosta kypsät madepalat kattilasta sivuun reikäkauhalla.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kuori ja paloittele perunat ja silppua sipuli. Nosta perunat ja sipulisilppu liemeen, jossa kiehautit kalat, ja keitä perunat lähes kypsiksi.
Ruodi jäähtyneet madepalat ja laita ne keittoon, samoin silputtu tilli ja maito. Kiehauta. Lisää keittoon juuri ennen tarjoilua nokare voita ja anna sen sulaa.
Osaston luetuimmat
- Snellman lopettaa suosikkimakkaroiden valmistamisen – tilalle uudet tuotteet
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi
- Makeisten veronkorotuksella voi olla jättimäiset vaikutukset: ”Aika erikoinen päätös”
- Makeisten valmistaja kimmastui sokeriverosta: Tällainen on Persu's Makeis Sekoomus -karkkipussi
- Pikapizza kotiuunissa: Raejuusto-pizzapannari on kiireisen päivän pelastus
- Atrian possufile palaa S-kaupan hyllyyn Pohjois-Savossa – aloite tuli osuuskaupan hallinnon sisältä
- Vegaaninen vuohenjuuston korvike nappasi vuoden suomalaisen elintarvikeinnovaatiopalkinnon – tältä se maistuu