Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Herne-sienirisotto

Herne-suppilo­vahverorisotto sopii sekä kevyeksi ateriaksi sellaisenaan että pää­ruuan lisukkeeksi.
Kuivatut sienet ovat omiaan risottoihin.
Kuivatut sienet ovat omiaan risottoihin. Kuva: Vesa-Matti Väärä

(4 annosta)

1,2 l vettä

1 kasvisliemikuutio

2 rkl voita

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1–2 salottisipulia

3 dl risottoriisiä

kourallinen kuivattuja suppilovahveroita

1–2 dl pakasteherneitä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

parmesaania tai vastaavaa kovaa juustoa

suolaa

mustapippuria

Koristeeksi:

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

herneenversoja

Kiehauta vesi ja liuota siihen kasvisliemikuutio.

Sulata voi toisen kattilan pohjalla. Silppua sipuli, lisää silppu sulaan voihin ja paista keskilämmöllä samalla sekoitellen, kunnes sipuli muuttuu läpikuultavaksi.

Lisää riisi ja hämmennä se kuultavaksi sipulisilpun sekaan. Murskaa kuivatut sienet ja lisää seokseen.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Hetken kuluttua lisää riisiin pari desilitraa kasvislientä ja hämmennä. Kun liemi on imeytynyt, lisää taas toiset pari desilitraa samalla sekoittaen. Kun noin puolet liemestä on käytetty, lisää mukaan herneet.

Kun kaikki kasvisliemi on imeytynyt riisiin ja riisit ovat purtavan pehmeitä, mausta risotto raastetulla parmesaanilla, suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku.

Koristele risotto herneenversoilla.