Juusto-papu-grillikasvissalaatti
2 dl kokonaisia ohrasuurimoita
1 kesäkurpitsa
1 paprika
100 g retiisejä
100 g halloumijuustoa
nippu lipstikkaa
nippu basilikaa
kourallinen villiä ruoho- tai karhunlaukkaa, ketunleipää tai suolaheinää
1 sitruunan mehu
100 g keitettyjä valkoisia papuja (esim. GoGreen)
1 dl rypsiöljyä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Keitä ohrasuurimot paketin ohjeen mukaan kypsiksi ja anna niiden jäähtyä.
Huuhtele kasvikset. Viipaloi kesäkurpitsat ja retiisit ja paloittele paprikat reilun kokoisiksi paloiksi. Sivele kesäkurpitsaviipaleet ja paprikapalat kevyesti rypsiöljyllä ja grillaa ne kypsiksi kuumalla grillillä. Viipaloi tai paloittele myös halloumijuusto ja grillaa palat kevyesti.
Hienonna yrtit ja purista sitruunasta mehu. Sekoita yhteen jäähtyneet ohrasuurimot, pavut, retiisiviipaleet, hieman jäähtyneet grillikasvikset, silputut yrtit, sitruunamehu ja öljy. Mausta salaatti suolalla ja pippurilla. Sekoita myös grillatut halloumipalat varovasti joukkoon.
Tarjoa salaatti täytetyn porsaanfileen lisukkeena.
Vinkki! Halloumijuusto on hyvin suolaista, joten ota se huomioon, kun maustat salaattia suolalla.
Osaston luetuimmat
- Snellman lopettaa suosikkimakkaroiden valmistamisen – tilalle uudet tuotteet
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi
- Makeisten valmistaja kimmastui sokeriverosta: Tällainen on Persu's Makeis Sekoomus -karkkipussi
- Makeisten veronkorotuksella voi olla jättimäiset vaikutukset: ”Aika erikoinen päätös”
- Pikapizza kotiuunissa: Raejuusto-pizzapannari on kiireisen päivän pelastus
- Vegaaninen vuohenjuuston korvike nappasi vuoden suomalaisen elintarvikeinnovaatiopalkinnon – tältä se maistuu
- Atrian possufile palaa S-kaupan hyllyyn Pohjois-Savossa – aloite tuli osuuskaupan hallinnon sisältä