Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Juusto-papu-grillikasvissalaatti

Yrttinen salaatti on raikas lisuke grilliruualle.
Ruokaisa lisukesalaatti saa lisämakua sesongin villiyrteistä.
Ruokaisa lisukesalaatti saa lisämakua sesongin villiyrteistä. Kuva: Aino Saarikivi

2 dl kokonaisia ohrasuurimoita

1 kesäkurpitsa

1 paprika

100 g retiisejä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

100 g halloumijuustoa

nippu lipstikkaa

nippu basilikaa

kourallinen villiä ruoho- tai karhunlaukkaa, ketunleipää tai suolaheinää

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 sitruunan mehu

100 g keitettyjä valkoisia papuja (esim. GoGreen)

1 dl rypsiöljyä

1 tl suolaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

mustapippuria myllystä

Keitä ohrasuurimot paketin ohjeen mukaan kypsiksi ja anna niiden jäähtyä.

Huuhtele kasvikset. Viipaloi kesäkurpitsat ja retiisit ja paloittele paprikat reilun kokoisiksi paloiksi. Sivele kesäkurpitsaviipaleet ja paprikapalat kevyesti rypsiöljyllä ja grillaa ne kypsiksi kuumalla grillillä. Viipaloi tai paloittele myös halloumijuusto ja grillaa palat kevyesti.

Hienonna yrtit ja purista sitruunasta mehu. Sekoita yhteen jäähtyneet ohrasuurimot, pavut, retiisiviipaleet, hieman jäähtyneet grillikasvikset, silputut yrtit, sitruunamehu ja öljy. Mausta salaatti suolalla ja pippurilla. Sekoita myös grillatut halloumipalat varovasti joukkoon.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tarjoa salaatti täytetyn porsaanfileen lisukkeena.

Vinkki! Halloumijuusto on hyvin suolaista, joten ota se huomioon, kun maustat salaattia suolalla.