Helppo kuusenkerkkähillo
1,5 l kuusenkerkkiä
2 l vettä
500 g hillosokeria
Liota kuusenkerkkiä väljässä, puhtaassa vedessä yön yli. Nosta kuusenkerkät kattilaan ja kaada päälle vesi. Kiehauta ja peitä kannella. Keitä kerkkiä miedolla lämmöllä kaksi tuntia. Anna jäähtyä ja siivilöi liemi. Ota talteen 3–4 dl lientä hillon keittoon.
Nosta kuusenkerkät kattilaan, lisää 3–4 dl kerkkälientä ja hillosokeri, ja kiehauta ainekset. Keitä vielä 10–15 minuuttia niin että hillo poreilee.
Kaada kuusenkerkkähillo pestyihin, kuumennettuihin hillopurkkeihin, sulje kannella ja säilytä viileässä.
Jos haluat hillosta marjahillomaisen paksua, hauduta kerkkiä vielä vähintään tunti liemessä (4 dl) kannen alla, lisää vasta sitten hillosokeri ja keitä 15 minuuttia.
Vinkki! Valmista lopusta liemestä kuusenkerkkäsiirappia.
Kuusenkerkkäsiirappi
noin 1,2 l valmiiksi keitettyä kuusenkerkkälientä
1 kg sokeria
Kaada kuusenkerkkäliemi puhtaaseen kattilaan ja lisää sokeri. Keitä hiljalleen ilman kantta pari tuntia, kunnes liemi on siirappimaista. Vahdi kattilaa koko ajan, sillä sokeriliemi kuohahtaa ja kärähtää helposti.
Osaston luetuimmat
- Pellillinen keväistä herkkua – herkkumurupiirakka valloittaa sydämet
- Lieksalaisvalmistaja sai samppanjalakimiehet niskaansa pashan takia – ”Kupliakaan ei saanut näkyä pakkauksessa”
- Tässä klapissa riittää purtavaa – pääsiäsherkku vailla vertaa
- Kahden rahkan pasha – helppo ohje pääsiäisen suosikkijälkiruokaan: hyödynnä kahvinsuodatinta
- Nappaa talteen värikäs uunilohiresepti – appelsiini ja paprika tuovat runsaasti makua
- Stifado eli kreikkalainen lammaspata
- Tällä ohjeella valmistuu aito, perinteinen pasha