Näin teet itse pussiruokaa retkille – pussita ainekset kotona, keitä ja syö luonnossa
Ruokakaupoissa on hyvät valikoimat kuivatuotteita, joista saa kasattua lyhyen vaelluksen ateriat. Sopivia aineksia ovat esimerkiksi riisi, ohra, tattari, pasta, kvinoa, linssit, herne- ja soijarouhe, pähkinät, siemenet, kuivatut kasvikset ja nokkonen, kuivaliha sekä maito-, keitto- ja mehukeittojauheet.
Jos teet vuosittain useita pitkiä vaelluksia, kannattaa harkita ruoka-aineiden kuivaamista itse.
Vaellusruuassa pitää olla riittävästi energiaa. Öljy on helppo tapa lisätä ruuan energiapitoisuutta, joten sitä kannattaa lorauttaa valmiin ruuan päälle. Valitse öljy oman maun mukaan.
Öljy ja muut nestemäiset lisukkeet, kuten hunaja, kannattaa kuljettaa pienissä muovipulloissa.
Aarteen helpoilla pussiruokaohjeilla pääset hyvin alkuun ja niiden pohjalta voit soveltaa uusia yhdistelmiä.
Kokeile näitä reseptejä
Osaston luetuimmat
- Snellman lopettaa suosikkimakkaroiden valmistamisen – tilalle uudet tuotteet
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi
- Makeisten veronkorotuksella voi olla jättimäiset vaikutukset: ”Aika erikoinen päätös”
- Makeisten valmistaja kimmastui sokeriverosta: Tällainen on Persu's Makeis Sekoomus -karkkipussi
- Pikapizza kotiuunissa: Raejuusto-pizzapannari on kiireisen päivän pelastus
- Vegaaninen vuohenjuuston korvike nappasi vuoden suomalaisen elintarvikeinnovaatiopalkinnon – tältä se maistuu
- Atrian possufile palaa S-kaupan hyllyyn Pohjois-Savossa – aloite tuli osuuskaupan hallinnon sisältä