Voikukannuppusäilyke
Suolaliemi:
5 dl voikukannuppuja
vettä, kunnes nuput peittyvät
2 tl merisuolaa
Mausteliemi:
1 iso punasipuli
2 dl omenaviinietikkaa
1,5 dl taloussokeria
0,5 dl muscovadosokeria
6 dl vettä
1 tl sinapinsiemeniä
5 neilikkaa
6 kokonaista mustapippuria
Kerää vielä kiinni olevat voikukannuput kuivalla, aurinkoisella säällä.
Kiehauta vesi ja lisää suola. Sekoita lusikalla, kunnes suola on liuennut kiehuvaan veteen. Kaada kiehuva suolavesi nuppujen päälle ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Peitä kulho ja siirrä se kylmään pariksi vuorokaudeksi.
Viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi. Mittaa kattilaan vesi, sokeri, etikka, sipuli ja mausteet. Anna mausteliemen kiehua pari minuuttia. Kuori vaahto liemen pinnalta.
Kaada voikukannuput lävikköön ja anna niiden valua. Kaada nuput kattilaan vielä lämpimän mausteliemen sekaan ja sekoita, kunnes nuput alkavat vajota liemeen.
Kaada lämmin seos lasipurkkeihin ja sulje ne tiiviisti. Anna säilykkeen tekeytyä viileässä vähintään kolme päivää, mielellään kaksi viikkoa. Se säilyy hyvin avaamattomana valolta suojattuna ja viileässä.
Osaston luetuimmat
- Atrian possufile palaa S-kaupan hyllyyn Pohjois-Savossa – aloite tuli osuuskaupan hallinnon sisältä
- Kesko ja Lidl sianlihakohusta: Atria pysyy hyllyissä
- Atrian possunfilee katosi S-ryhmän hyllyistä – tilalle tuli tanskalainen Coop
- Porsaanreikä S-ryhmän vastuullisuuslinjauksessa: Sallii saparoiden typistämisen, jos sikatilan tavoitteena on typistämisestä luopuminen
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun
- Lukijalta: Vesijalanjäljestä ollaan tekemässä uusi keino syyllistää maataloutta
- S-ryhmä vaihtoi Atrian sianlihan ulkomaiseen – asiantuntija: ”Edullisuus tuntuu olevan tällä hetkellä tärkeintä”