Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Voikukannuppusäilyke

Säilöttyjä voikukannuppuja voi käyttää kapristen tapaan.
Voikukannuppuja voi säilömisen lisäksi myös esimerkiksi paistaa pannulla ja nauttia voin kera.
Voikukannuppuja voi säilömisen lisäksi myös esimerkiksi paistaa pannulla ja nauttia voin kera. Kuva: Sari Tammikari / VL-arkisto

Suolaliemi:

5 dl voikukannuppuja

vettä, kunnes nuput peittyvät

2 tl merisuolaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mausteliemi:

1 iso punasipuli

2 dl omenaviinietikkaa

1,5 dl taloussokeria

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

0,5 dl muscovadosokeria

6 dl vettä

1 tl sinapinsiemeniä

5 neilikkaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

6 kokonaista mustapippuria

Kerää vielä kiinni olevat voikukannuput kuivalla, aurinkoisella säällä.

Kiehauta vesi ja lisää suola. Sekoita lusikalla, kunnes suola on liuennut kiehuvaan veteen. Kaada kiehuva suolavesi nuppujen päälle ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Peitä kulho ja siirrä se kylmään pariksi vuorokaudeksi.

Viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi. Mittaa kattilaan vesi, sokeri, etikka, sipuli ja mausteet. Anna mausteliemen kiehua pari minuuttia. Kuori vaahto liemen pinnalta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kaada voikukannuput lävikköön ja anna niiden valua. Kaada nuput kattilaan vielä lämpimän mausteliemen sekaan ja sekoita, kunnes nuput alkavat vajota liemeen.

Kaada lämmin seos lasipurkkeihin ja sulje ne tiiviisti. Anna säilykkeen tekeytyä viileässä vähintään kolme päivää, mielellään kaksi viikkoa. Se säilyy hyvin avaamattomana valolta suojattuna ja viileässä.