Voikukkasima
Voikukan terälehdet sopivat ihanasti simaan. Niitä voi käyttää myös salaateissa, salaatinkastikkeissa, munakkaissa ja leivonnaisissa.
2,5 l voikukankukkia
5 l vettä tai mahlaa
50 g fariinisokeria tai 0,5 dl siirappia
350 g sokeria
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
1 luomusitruuna
0,5 tl kuivahiivaa
rusinoita
Erottele terälehdet kukkien vihreistä osista. Keitä 2 litraa vettä terälehtien kanssa noin 10 minuuttia.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Ota kannellinen ämpäri ja laita sokerit siihen, siivilöi liemi päälle. Lisää pesty, kuorittu ja viipaloitu sitruuna ja loput vedestä. Tarkista, että liemi on noin 40-asteista, ja ripottele hiiva pinnalle. Laita kansi ämpärin päälle ja jätä se raolleen. Anna käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
Siivilöi juoma, pullota puhtaisiin pulloihin ja laita pullot kylmään. Lisää 3–6 rusinaa jokaiseen pulloon. Sima on valmista nautittavaksi, kun rusinat ovat nousseet pintaan.
Osaston luetuimmat
- Makeisten veronkorotuksella voi olla jättimäiset vaikutukset: ”Aika erikoinen päätös”
- Atrian possufile palaa S-kaupan hyllyyn Pohjois-Savossa – aloite tuli osuuskaupan hallinnon sisältä
- Kesko ja Lidl sianlihakohusta: Atria pysyy hyllyissä
- Atrian possunfilee katosi S-ryhmän hyllyistä – tilalle tuli tanskalainen Coop
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun
- Pikapizza kotiuunissa: Raejuusto-pizzapannari on kiireisen päivän pelastus
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi