Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Peltokanankaali-linssipata

Peltokanankaalin maku on sinappinen ja sitruunainen.
Peltokanankaalin lehdet ja versot sopivat hyvin patoihin.
Peltokanankaalin lehdet ja versot sopivat hyvin patoihin. Kuva: Markku Vuorikari / VL-arkisto

2 dl linssejä

2 dl peltokanankaalin lehtiä tai versoja

200 g sipulisilppua

2 rkl voita tai öljyä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 rkl valkosipulimurskaa

0,5 l kasvislientä

3 dl lihalientä tai kasvislientä

400 g tomaattimurskaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

mustapippuria ja suolaa maun mukaan

(vettä)

ranskankermaa tarjoiluun

Huuhtele linssit hyvin. Hienonna kanankaali. Kuori ja pilko sipuli. Kuullota sipulisilppua kattilassa voissa tai öljyssä, lisää valkosipuli ja muut ainekset.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Anna kiehua hiljalleen noin kolme tuntia. Lisää vettä, jos ruoasta tulee liian paksua.

Nauti linssipata ranskankermasilmän kanssa.