Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Karpalovispipuuro

Karpalovispipuuro onnistuu niin tuoreista kuin pakastetuistakin marjoista.
Tarjoa karpalovispipuuron kanssa vaahdotettua vaniljakastiketta, niin saat kauniin jälkiruoka-annoksen.
Tarjoa karpalovispipuuron kanssa vaahdotettua vaniljakastiketta, niin saat kauniin jälkiruoka-annoksen. Kuva: Vesa-Matti Väärä

(4 annosta)

1 l vettä

200 g (4 dl) karpaloita

2 dl sokeria

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 tl jauhettua vaniljaa

2 dl mannasuurimoita

Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja lisää karpalot. Laske lämpöä ja anna karpaloiden kiehua rikki. Siivilöi liemi ja painele karpaloista mukaan kaikki mehu. Ota halutessasi kuoret talteen ja käytä ne leivonnassa.

Tarkista nesteen määrä ja lisää tarvittaessa vettä, jotta nestettä on litra. Kaada karpaloliemi takaisin kattilaan ja kuumenna. Lisää sokeri ja vanilja ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vatkaa vispilällä mannasuurimot kiehuvan nesteen joukkoon. Anna puuron kypsyä matalalla lämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia.

Jäähdytä puuro ja vatkaa se sitten sähkövatkaimella tai yleiskoneessa kuohkeaksi vaahdoksi. Tarjoa vispipuuro sellaisenaan tai maidon tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.