Karpalovispipuuro
(4 annosta)
1 l vettä
200 g (4 dl) karpaloita
2 dl sokeria
1 tl jauhettua vaniljaa
2 dl mannasuurimoita
Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja lisää karpalot. Laske lämpöä ja anna karpaloiden kiehua rikki. Siivilöi liemi ja painele karpaloista mukaan kaikki mehu. Ota halutessasi kuoret talteen ja käytä ne leivonnassa.
Tarkista nesteen määrä ja lisää tarvittaessa vettä, jotta nestettä on litra. Kaada karpaloliemi takaisin kattilaan ja kuumenna. Lisää sokeri ja vanilja ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut.
Vatkaa vispilällä mannasuurimot kiehuvan nesteen joukkoon. Anna puuron kypsyä matalalla lämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia.
Jäähdytä puuro ja vatkaa se sitten sähkövatkaimella tai yleiskoneessa kuohkeaksi vaahdoksi. Tarjoa vispipuuro sellaisenaan tai maidon tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.
Osaston luetuimmat
- Pellillinen keväistä herkkua – herkkumurupiirakka valloittaa sydämet
- Kahden rahkan pasha – helppo ohje pääsiäisen suosikkijälkiruokaan: hyödynnä kahvinsuodatinta
- Nappaa talteen värikäs uunilohiresepti – appelsiini ja paprika tuovat runsaasti makua
- Tässä klapissa riittää purtavaa – pääsiäsherkku vailla vertaa
- Pääsiäinen nostaa yhden yrtin kysyntää satoja prosentteja – näin perinnejuhla näkyy suomalaisten ostoskoreissa
- Tällä ohjeella valmistuu aito, perinteinen pasha
- Stifado eli kreikkalainen lammaspata