Korvasienimuhennos

Ruokaohjeet 17.05.2017

Oikein käsitellyistä korvasienistä saa herkullisen muhennoksen.


Mari Ikonen
Korvasienimuhennos sekä nokkosmuhennos ovat mainioita lisukkeita paistetulle kuhafileelle.

(4 annosta)

400 g tuoreita korvasieniä
50 g voita
1 punasipuli tai 2–3 salottisipulia
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl kermaa
1 tl soijakastiketta
0,5 tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

 

Käsittele tuoreet korvasienet huolellisesti:

1. Korvasieniä löytää huhti-kesäkuussa hakkuuaukeilta ja muista paikoista, joissa metsämaa on rikottu. Jo muutamasta sienestä saa sesongin herkullisimman kastikkeen.

2. Kypsentämätön korvasieni on tappavan myrkyllinen. Myrkyn määrä minimoidaan keittämällä sienet kahteen kertaan (2 x 10 minuuttia) runsaassa vedessä.

3. Ennen keittämistä harjaa halkaistut sienet hiekasta, jota kertyy niiden pinnan poimuihin. Liota loppu hiekka pois väljässä vedessä.

4. Korvasieniä keittäessäsi pidä liesituuletin päällä ja heitä molemmat keitinvedet pois. Huuhdo sienet kylmällä vedellä, anna valua ja rutistele niistä vesi pois.

5. Oikein käsiteltynäkään korvasieniä ei suositella raskaana oleville, imettäville tai lapsille.  


Valuta ja silppua keitetyt ja huuhdotut sienet.

Kuori ja silppua sipuli. Sulata kattilassa voi ja kuullota siinä sipulisilppu. Lisää korvasienisilppu. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja anna kiehahtaa. Kaada sekaan kerma koko ajan sekoittaen.

Mausta, tarkista maku ja tarjoile paistetun kalan kanssa.

 

Vinkki! Jos löydät sopivan kokoisia maitohorsmanversoja, keitä ne suolavedessä parsan tapaan ja tarjoile sienimuhennoksen kanssa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit