Kuuma karpaloglögi

Ruokaohjeet 19.12.2016

Lämmittävä glögi syntyy myös metsämarjoista.


Mari Ikonen
Glögin voi valmistaa myös puolukkamehusta.

(5–6 lasillista)
1 l vettä
4 dl karpaloita
2 dl sokeria
1 kanelitanko
10 neilikkaa
1 tl kokonaisia kardemummansiemeniä
pieni pala inkivääriä (tai ripaus jauhettua inkivääriä)


Tarjoa lisäksi:

rusinoita ja kuorittuja manteleita
piparkakkuja

Mittaa vesi, marjat ja mausteet kattilaan, anna kiehahtaa. Peitä kattila kannella, nosta se lieden sivuun ja anna juoman hautua vartin verran. Siivilöi.
Kaada siivilöity juoma glögilaseihin, laita tarjolle myös rusinoita ja kokonaisia manteleita. Tarjoa glögi joulupipareiden kanssa.
 

Aiheeseen liittyvät artikkelit