Lempeä porkkanakeitto

Ruokaohjeet 13.04.2017

Pääsiäismenyyn alkuruokana maistuu makeahko porkkanakeitto.


Mari Ikonen / VL-arkisto
Porkkanakeiton voi halutessaan maustaa inkiväärillä tai chilillä.

(6 alkukeittoannosta)

600 g porkkanoita
1 punasipuli
2 rkl voita
6 dl vettä
½ tl suolaa
½ tl valkopippuria
½ tl muskottipähkinää
puolen appelsiinin mehu
1 rkl omenaviinietikkaa
100 g ruohosipulituorejuustoa

Koristeluun:
tuoreita yrttejä


Pese ja kuori porkkanat ja viipaloi ne parin sentin paloiksi. Kuori ja silppua punasipuli.

Kuullota sipulisilppu voissa kattilassa ja lisää porkkanapalat, hämmentele hetki. Kaada kattilaan vesi ja keitä puolisen tuntia, kunnes porkkanat ovat kypsiä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta se suolalla, valkopippurilla, muskottipähkinäjauheella, appelsiinimehulla ja viinietikalla. Kuumenna ja hämmennä joukkoon yrteillä maustettu tuorejuusto nokareina. Tarkista maku ja annostele kulhoihin. Koristele yrteillä ja tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Vinkki! Keitto on mieto ja makeahko. Halutessasi voit maustaa sen esimerkiksi 1 rkl:lla inkivääri- tai chilisilppua tai parilla valkosipulinkynnellä. Kuullota mauste voissa punasipulisilpun kanssa ja valmista keitto muuten perusohjeen mukaan.

Aiheeseen liittyvät artikkelit