Makoisa marjaffee

Ruokaohjeet 02.08.2017

Makea marjaffee valmistuu ilman uunia vaikka yllätysvieraille.


Mari Ikonen
Marjaffeehen sopivat mustikoiden ja vadelmien lisäksi punaherukat tai puolukat taltuttamaan kinuskin äkkimakeutta.

(8 annosta)

Pohja:

175 g kaurakeksejä
75 g voita

Kinuski:

50 g voita
1 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
¼ tl suolaa

Päälle:

2 pientä banaania
2 dl vispi- tai kuohukermaa
4–5 dl marjoja


Hienonna kaurakeksit rouheeksi perunanuijalla kulhossa tai kaulimalla tai puristelemalla niitä muovipussin sisällä.

Sulata voi ja sekoita voisula keksirouheen joukkoon. Vuoraa laakea lasimalja kaurakeksiseoksella niin, että muruja on pohjalla ja reunoilla.

Tee kinuski: Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita mukaan fariinisokeri ja anna sen sulaa. Lisää kerma. Anna kiehahtaa ja keitä miedolla lämmöllä puuhaarukalla sekoitellen noin 10 minuuttia, kunnes kinuski on paksua. Lisää ripaus suolaa ja sekoita. Kaada lämmin kinuski keksipohjalle ja anna pohjan jäähtyä jääkaapissa.

Viipaloi banaanit ja lado viipaleet kinuskin päälle. Vaahdota kerma ja levitä vaahto banaanien päälle. Laita kermavaahdon päälle reilu keko marjoja ja tarjoa marjaffee jälkiruokana tai kahvipöydässä.

 

Vinkki! Marjaffee on pikaversio banoffee-piiraasta, johon keitellään kondensoitua maitoa tuntikausia kinuskiksi. Jos oikaiset ja käytät valmista kinuskikastiketta (2 dl), marjaffee valmistuu vartissa, ja sen voi kiikuttaa pöytään saman tien.

Aiheeseen liittyvät artikkelit