Mehevä joululeipä

Ruokaohjeet 15.12.2016

Kuivatut karpalot ja pomeranssin kuori maustavat joululeivän.


Tiina Törmänen
Joululeipää mehevöittävät siirappi ja karpalot.

(3 pitkulaista limppua)

1 l vettä
50 g hiivaa
2,5 dl siirappia
1 rkl suolaa
2 dl kuivattuja karpaloita
2,8 l speltti- tai hiivaleipäjauhoja
1 tl pellavansiemeniä
1 tl pomeranssinkuorta
1 tl fenkolin, aniksen tai väinönputken siemeniä

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, siirappi sekä kuivatut marjat.
Alusta jauhot taikinaan, lisää siemenet ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina kolmeen palaan ja leivo pitkulaisiksi limpuiksi. Nosta limput jauhotetulle pellille ja kohota hyvin.

Voitele kohonneet leivät siirappivedellä ja pistele niitä haarukalla. Paista 225-asteisessa uunissa uunin alatasolla 20–30 minuuttia.

Aiheeseen liittyvät artikkelit