Muffinit sienikauden antimista

Ruokaohjeet 14.09.2017

Sienikauden muffinit nautitaan lämpiminä.


Tiina Törmänen
Sienikauden muffinit nautitaan lämpiminä kurkku-purjoraasteen ja yrteillä maustetun tuorejuuston kanssa.

(10–12 kpl)

7 dl luomuvehnäjauhoja tai spelttiä
½ tl suolaa
1 ½ tl leivinjauhetta
150 g huoneenlämpöistä luomuvoita
1 tl kuivattua basilikaa
1 luomupaprika
1 ½ dl pannulla paistettuja tai ryöpättyjä metsäsieniä
1 luomumuna
1 dl vettä

1 dl luomujogurttia
2 dl emmentaljuustoraastetta

Pinnalle:

½ dl juustoraastetta

 

Yhdistä jauhot, suola ja leivinjauhe sekä basilika pehmeän voin kanssa. Sekoita kevyesti nyppien. (Keliaakikko käyttää vehnän tilalla gluteenitonta maissi-, tattari- tai riisijauhoa tai valmista Jytte-jauhoseosta.)

Silppua kypsennetyt sienet. Poista paprikasta kanta ja siemenet. Kuutioi paprika. Yhdistä vesi ja jogurtti, lisää seokseen sieni- ja paprikasilppu. Sekoita liemi jauhojen joukkoon. Lisää juustoraaste ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Jaa taikina voideltuihin peltimuotteihin tai paperivuokiin. Raasta pinnalle hiukan juustoa.

Kypsennä muffineja 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia ja tarjoa lämpiminä kurkkuraasteen ja yrttijuuston kanssa.

 

Vinkki! Taikinasta voi paistaa myös peltileivän. Levitä taikina kahden sentin vahvuiseksi levyksi leivinpaperille, jaa ruutuihin ja pistele ruudut haarukalla. Paista kuten muffinit.

Aiheeseen liittyvät artikkelit