Perinteinen madekeitto

Ruokaohjeet 09.01.2017

Perinteinen madekeitto kuuluu sydäntalven ruokalistalle.


Sari Tammikari
Made käy pyydyksiin parhaiten helmikuun alkupuolella.

(neljä annosta)

noin 1,5 kg:n made
2 tl suolaa
8–10 maustepippuria
noin 4 dl vettä
10 perunaa
1 pieni sipuli
3–4 dl täysmaitoa
tilliä (tuoretta, pakastettua tai kuivattua)

Tarjoiluun:

1–2 rkl voita

Leikkaa nyljetty ja perattu made suupaloiksi. Nosta madepalat kattilaan ja kaada vettä päälle sen verran, että kala juuri ja juuri peittyy. Lisää suola ja maustepippurit. Kiehauta. Nosta kypsät madepalat kattilasta sivuun reikäkauhalla.

Kuori ja paloittele perunat ja silppua sipuli. Nosta perunat ja sipulisilppu liemeen, jossa kiehautit kalat, ja keitä perunat lähes kypsiksi.

Ruodi jäähtyneet madepalat ja laita ne keittoon, samoin silputtu tilli ja maito. Kiehauta. Lisää keittoon juuri ennen tarjoilua nokare voita ja anna sen sulaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit