Pirteä puolukka-porkkanakakku

Ruokaohjeet 03.02.2017

Lusikallinen vaniljavaahtoa kruunaa puolukka-porkkanakakun jälkiruoaksi.


Mari Ikonen
Puolukat antavat raikkaan lisän perinteiseen porkkanakakkuun. Vaniljakastike pyöristää puolukan kirpeyttä.

(15–18 palaa)
 

4 dl hienoksi raastettua porkkanaa

2 ½ dl sokeria

3 ½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

1 tl kanelia

1 tl vaniljasokeria

ripaus suolaa

1 dl rypsiöljyä

2 kananmunaa

2 dl puolukoita


Kuorrutus:

50 g pehmeää voita

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 ½ dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria


Koristeeksi:

1 dl mantelirouhetta

2 dl puolukoita


Raasta porkkanat (4–6 kpl) meheväksi raasteeksi. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita joukkoon porkkanaraaste ja öljy. Vatkaa sähkövatkaimella mukaan kananmunat yksitellen ja viimeiseksi puolukat.

Kaada taikina 20 x 30 cm:n kokoiseen, leivinpaperilla suojattuun uuni- tai lasivuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vatkaa sähkövatkaimella kuorrutuksen ainekset ja kuorruta kakku. Koristele ennen tarjoilua mantelirouheella ja puolijäisillä puolukoilla.

Vinkki! Kakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä ja säilyy jääkaapissa pari kolme päivää.

Aiheeseen liittyvät artikkelit