Ravitsevaa riistarokkaa

Ruokaohjeet 25.01.2017

Palvattu riistaliha antaa hernerokkaan mehevän maun ja täyttävän olon.


Mari Ikonen
Keitto on mainiota, lämmittävää talviruokaa, tarpeen mukaan täyttävää tai kevyttä. Palvattu riistaliha antaa mainiota makua hernekeittoon.

(6–8 annosta)

500 g kuivattuja herneitä

2,5 l vettä

1–2 tl suolaa

1 pieni, lihaisa hirvenluu

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

1 tl meiramia

1 tl mustapippuria

2 rkl sinappia

300 g palvattua hirven- tai peuranlihaa

 

Huuhtele herneet kylmällä, juoksevalla vedellä ja pane ne likoamaan kattilaan yön yli.

Kuumenna herneet ja niiden liotusvesi ja anna kiehua hetki. Lisää kattilaan sen kokoinen hirvenluu, että se mahtuu kokonaan nesteeseen. Kiehauta ja kuori vaahto pois.

Lisää 1 tl suolaa ja keitä rokkaa miedolla lämmöllä kannen alla kolmisen tuntia. Lisää jossain vaiheessa keittoon hienoksi silputtu sipuli sekä kuorittu ja paloiteltu valkosipulinkynsi.

Kun herneet ovat kypsiä, nosta hirvenluu keitosta, anna sen jäähtyä hetki, vuole siitä lihat ja pilko ne keittoon.

Mausta rokka meiramilla, pippurilla ja sinapilla. Suikaloi palvilihapala ja lisää suikaleet keittoon. Tarkista maku.

Vinkki! Savustetulla riistalihalla aateloi näppärästi myös purkkihernekeiton. Mausta pikarokkakin sinapilla ja meiramilla sekä lisää halutessasi tilkka kermaa. 

Aiheeseen liittyvät artikkelit