Riistapullat ja juuresmuusi

Ruokaohjeet 07.11.2016

Riistapullat ovat koko perheen herkkua juuresmuusin kanssa.


Mari Ikonen
Juuresmuusi saa jäädä rakenteeltaan karkeaksi.

Riistapullat (8 annosta)

4 viipaletta täysjyväpaahtoleipää
2 dl kermaa
3 sipulia
3 rkl voita
1 ruukku tai nippu tuoretta persiljaa
1 kg riistajauhelihaa (esim. hirveä)
2 tl suolaa
muutama rouhaisu mustapippurimyllystä
2 tl kuivattua timjamia
2 kananmunaa

 

Murustele leipäviipaleet kermaan ja anna murujen turvota. Silppua sipulit hienoksi ja kuullota silppu paistinpannulla voissa, anna jäähtyä.

Silppua persilja. Sekoita leipäseokseen jauheliha, sipulisilppu, persiljasilppu, muut mausteet ja pari munaa. Vaivaa taikina käsin tasaiseksi ja laita se hetkeksi jääkaappiin.

Pyörittele taikinasta kostein käsin keskikokoisia lihapullia leivinpaperilla päällystetyille uunipelleille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

 

Juuresmuusi (8 annosta)

1 ½ kg jauhoisia perunoita
500 g porkkanoita
50 g voita
2 dl maitoa
1–2 tl suolaa

 

Pese ja kuori perunat ja porkkanat. Laita perunat kattilaan kokonaisina (tai isot puolikkaina) ja porkkanat parin kolmen sentin paloina. Näin ne kypsyvät yhtä aikaa.

Laita kattilaan vettä niin että muusiainekset miltei peittyvät. Keitä kypsiksi ja kaada vesi pois. Vatkaa nopeasti sähkövatkaimella ”huolimattomaksi” muusiksi. Vatkaa sekaan ensin voi, sitten maito vähän kerrallaan ja 1 tl suolaa. Tarkista maku ja lisää suolaa jos tarpeen. Tarjoile riistapullien kanssa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit