Tyrnigraavattu kala

Ruokaohjeet 07.11.2016

Tyrnimehulla graavattu kala maistuu ruisleivällä tai perunoiden kanssa.


Sari Tammikari
Hapokas tyrni sopii myös marinointiin.

300 g siika- tai kuhafileetä

Mausteliemi:

1 dl vettä
1 rkl merisuolaa
1 rkl sokeria
2–3 rkl tyrnimarjoja (tuoreita tai pakastettuja)
pala kuivattua chiliä
1 tähtianis
½–1 dl vahvaa tyrnimehua

Koristeluun:

chiliä, tyrnimarjoja ja/tai tähtianis

 

Kiehauta vesi, merisuola, sokeri, tyrnimarjat, chilipala ja tähtianis. Tarkista, että sokeri ja suola sulavat kunnolla.

Jäähdytä liemi. Lisää tyrnimehu.

Nosta kalafileet astiaan ja kaada mausteliemi päälle. Nosta kala-astia jääkaappiin ja anna fileiden maustua kylmässä vähintään kaksi vuorokautta.

Valuta kalafileet ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Koristele ja laita tarjolle.

 

Vinkki! Voit käyttää tähän reseptiin joko itse puristettua tai kaupassa myytävää makeuttamatonta tyrnimehua.

Aiheeseen liittyvät artikkelit