Vanilja-mustikkaleivokset

Ruokaohjeet 07.11.2016

Vanilja-mustikkaleivokset sulavat suussa. Koristeena on tuorejuusto-kermavaahtoa.


Sari Tammikari
Leivosten kera voi tarjota tuorejuusto-kermavaahtoa.

(12 kpl)

100 g pehmeää voita
½ dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl (graham)-vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl mustikoita tai 1 dl mustikkamurskaa

Täyte:

5 liivatelehteä
3 dl maitoa
½ tl vaniljansiemeniä tangosta
1 dl sokeria
2 dl mustikoita

Koristeluun:

kuohukermaa
tuorejuustoa
ripaus sokeria

 

Vatkaa voi ja sokeri puulastalla vaahdoksi ja lisää mukaan kananmuna. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja sekoita jauhoseos voi-sokeri-munavaahtoon.

Levitä taikina metalliseen muffinivuokaan tai yksittäisiin pieniin vuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa 12–14 minuuttia.

Jäähdytä ja irrota leivospohjat muoteista. Pese ja kuivaa vuoat ja vuoraa ne tuorekelmulla.

Liota liivatelehtiä 5 minuuttia runsaassa kylmässä vedessä.

Raaputa halkaistun vaniljatangon sisältä siemeniä. Kuumenna 1 dl maitoa ja sekoita siihen vaniljansiemenet. Purista liivatelehdistä vesi yksitellen ja liuota liivatteet kuumaan vaniljamaitoon. Lisää sokeri ja loppu maito (2 dl).

Nostele tuorekelmulla vuorattujen vuokien pohjalle mustikoita ja kaada päälle maito-vanilja-liivateliemi. Jäähdytä.

Paina jokaiseen vuokaan yksi leivospohja ylösalaisin juuri, kun vaniljatäyte on jähmettymässä. Anna täytteen kovettua viileässä.

Kumoa leivokset vuoista lautasille tuorekelmun avulla.

Vatkaa kerma löyhäksi vaahdoksi ja sekoita vaahtoon tuorejuusto ja sokeri. Valuta tuorejuusto-kermavaahto leivosten päälle juuri ennen tarjoilua. Koristele annokset mustikanvarvuilla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit