Villi kerroskiisseli

Ruokaohjeet 07.11.2016

Puolukka- tai pihlajanmarjamehusta syntyy raikas kerroskiisseli.


Mari Ikonen
Kiisselin voi lusikoida kerroksittain suoraan lasiseen annosmaljaan.


(6 annosta)

Mehukiisseli:

2 dl sokeroitua puolukka-, pihlajanmarja- tai punaviinimarjahöyrymehua
5 dl vettä
1 dl perunajauhoja

Maitokiisseli:

7 dl täysmaitoa
¾ dl perunajauhoja
3 rkl sokeria
4 tl vaniljasokeria

 

Valmista mehukiisseli: Laita mehu, kylmä vesi ja siivilöidyt perunajauhot kattilaan. Kuumenna sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa muutaman kerran. Nosta kiisselikattila kylmään veteen jäähtymään.

Valmista maitokiisseli: Laita maito, sokerit ja siivilöidyt perunajauhot paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa muutaman kerran. Jäähdytä kattila kylmässä vedessä.

Lusikoi jäähtyneet kiisselit kerroksittain annosmaljoihin tai tarjoilumaljaan. Ripota päälle hiukan sokeria, jotta kiisseliin ei tule kuorta. Tarjoa viileänä ja koristele esimerkiksi mintulla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit