Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kotimaiset käsintehdyt keppihevoset matkustavat prinssi Williamin kanssa Lontooseen

Cambridgen herttua, prinssi William, on parhaillaan vierailulla Suomessa.
Ulkoministeriön maakuvatyön asiantuntija Emma Rispoli lahjoitti keppihevoset Cambridgen herttualle.
Ulkoministeriön maakuvatyön asiantuntija Emma Rispoli lahjoitti keppihevoset Cambridgen herttualle. Kuva: Ville Cantell / UM

Prinssi William vastaanotti prinssi Georgelle ja prinsessa Charlottelle suunnitellut keppihevoset Suomen-vierailullaan, uutisoi Maaseudun Tulevaisuus. Käsintehdyt keppihevoset luovutettiin prinssi Williamille Slush-tapahtumassa.

Keppihevoset on suunnitellut ja valmistanut suomalainen keppihevosharrastaja Alisa Aarniomäki, joka nousi suuren yleisön tietoisuuteen keppihevosharrastuksesta kertovassa dokumenttielokuvassa Hobbyhorse Revolution.

Prinssi Georgen keppihevonen on nimetty Smokeyksi, hänen isänsä, Cambridgen herttuan, ensimmäisen ponin mukaan. Smokey on harmaanruskea poni, jolla on harmaa harja ja tummanruskeat suitset. Prinsessa Charlotten hevonen, Snowflake, on vaalea suomenhevonen, jolla on vaalea harja. Sen suitset ovat viininpunaiset.

Maaseudun Tulevaisuus kertoo, että keppihevosharrastus on viime vuosina noussut suursuosioon Suomessa. Harrastajat valmistavat ja myyvät keppihevosia sekä ottavat mittaa toisistaan myös kilpailuissa, joita ovat inspiroineet oikeilla hevosilla harrastettavat lajit, kuten koulu- ja esteratsastus. Harrastajia arvioidaan olevan jo yli 10 000 pelkästään Suomessa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Suomen virallinen maakuvasivusto ThisisFINLAND lanseeraa huomenna perjantaina kansainvälisen kampanjan, jonka tavoitteena on edistää keppihevosharrastuksen maailmanvalloitusta. Kampanjaan kuuluu keppihevosharrastuksen aloittamista helpottava monikielinen työkalupakki sekä rajoitetun erän vaatemallisto, joka on saanut inspiraationsa keppihevosista.

"Cambridgen herttua ja hänen perheensä ovat tunnetusti hevosihmisiä. Koska keppihevoset ovat valtava ilmiö Suomessa, mikä sen parempi lahja prinssi Georgelle ja prinsessa Charlottelle kuin suomalainen keppihevonen", sanoo ulkoministeriön maakuvayksikön päällikkö Petra Theman.

Metsäpalvelu

Miltä metsäsi näyttää euroissa? Katso puun hinta alueittain ja hintojen kehitys koko Suomessa.