Näin käsittelet hirven kielen
1. Kielen voi valmistaa ruoaksi tuoreeltaan, mutta se kestää myös hyvin pakastamista.
2. Huuhtele kieli hyvin ja laita se kylmään veteen sopivan kokoiseen kattilaan. Kuori vaahto, kun vesi alkaa kiehua. Lisää keitinveteen muutama mauste- ja mustapippuri, pari laakerinlehteä, kuorittu sipuli ja porkkana sekä pala juuriselleriä.
3. Keitä vasan kieltä kannen alla hiljalleen reilut pari tuntia ja aikuisen hirven kieltä ainakin kolme tuntia – se on iso mötikkä. Siivilöi keitinliemi talteen.
4. Nylje kieli kypsänä. Valkoinen nahka on helppo irrottaa sormin tarvittaessa terävällä juuresveitsellä auttaen.
5. Keitetty kieli on perinteinen leikkele, mutta pehmeänmureasta kielestä saa myös monenlaisia lihakastikkeita.
Metsäpalvelu
Miltä metsäsi näyttää euroissa? Katso puun hinta alueittain ja hintojen kehitys koko Suomessa.
Osaston luetuimmat
- Voiko tierasiteoikeus kumoutua? Kiista tieuran avaamisesta leimahti Höytiäisen saaressa
- Video: Puuterminaalit pursuavat yli äyräiden Lapissa ‒ ”En ole nähnyt koskaan näin valtavaa varastoissa seisovaa puumäärää”
- Koneviesti | Metsäautotiet vaativat kiireesti kunnostamista – teiden peruskorjauksiin on saatavilla rahoitusta
- Karhu jäi junan alle Nurmeksessa, Ylöjärvellä pihoille pyrkineitä karhuja yritetään karkottaa
- Meto: Ajoneuvojen rikkoutuminen huonoilla teillä räjähtänyt – puunkuljetukset ovat vaarassa
- Suomessa voi olla edessä laajoja metsätuhoja – kaakossa kuolee puita huolestuttavaa tahtia: ”Kasvu on eksponentiaalista”
- Metsänomistajan viikon viisi tärkeää uutista: Pystyyn kuolleiden puiden tilavuus kymmenkertaistunut, Ruotsi ei näytä saavuttavan metsien hiilinielutavoitetta