Helsinkiin on rakenteilla hirsinen kesäpaviljonki Hirsitetris

Uutiset 30.05.2017

Helsinkiin nousee hirsinen kesäpaviljonki, jolla halutaan kerätä arvioita ja kokemuksia hirsiarkkitehtuurin toimivuudesta suurkaupungissa.


Oulun yliopisto
Hirsipaviljongin havainnekuva.

Oulun yliopistossa on käynnissä Moderni hirsikaupunki -hanke, jossa kehitetään uutta hirsiarkkitehtuuria urbaaniin ympäristöön. Osana tutkimushanketta Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon väliselle pihalle Helsingin Kaartinkaupunkiin on kohoamassa hirsinen kesäpaviljonki Hirsitetris, jolla on tarkoitus kerätä arvioita ja kokemuksia hirsiarkkitehtuurin toimivuudesta suurkaupungin ytimessä.

Arkkitehtimuseon rakennuttama hirsipaviljonki avautuu yleisölle keskiviikkona 7. kesäkuuta. Paviljonki on avoin vierailu- ja kokoontumispaikka kaupunkilaisille. Siellä järjestetään kesän aikana myös näyttelyitä ja tapahtumia.

Hirsipaviljonkia ovat olleet suunnittelemassa ja toteuttamassa Oulun yliopiston arkkitehtiopiskelijat ja Oulun ammattikorkeakoulun rakennusarkkitehtiopiskelijat. 

Oulun yliopiston Moderni hirsikaupunki -hankkeessa kehitetään uutta hirsiarkkitehtuuria erityisesti urbaaniin ympäristöön. Mukana on alan tutkijoita ja opiskelijoita, hirsirakennusalan yrityksiä sekä Pudasjärven kaupunki, jonne on rakennettu maailman suurin hirsinen koulukampus.

”Tarkoitus on osoittaa, mihin nykyaikainen hirsirakentaminen taipuu. Laadimme esimerkkejä isommista hirsikohteista ja tutkimme, millaista niiden arkkitehtuuri voisi olla − ne eivät voi olla valtavia lomamökkejä. Pientalopuolella luomme uusia malleja, jotka soveltuisivat kaupunkimaiseen ympäristöön”, arkkitehtuurin professori Janne Pihlajaniemi Oulun yliopistosta kertoo.

Lue lisää Hirsitetriksestä ja kesän ohjelmasta paviljongilla.

Lue lisää Moderni hirsikaupunki -hankkeesta Oulun yliopiston sivuilta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit