Honkarakenne toimittaa 34 hirsipäiväkotia Suomeen

Uutiset 16.03.2017

Karstulalainen yritys haluaa näyttää suuntaa terveelliselle rakentamiselle ja luoda ratkaisuja lisääntyviin sisäilma- ja homeongelmiin.


Mikko Lehtimäki / VL-arkisto
Honkarakenteen ensimmäinen hirsipäiväkoti nousee Auraan ja toinen Vantaalle. Hirsitalojen sisäilmaa pidetään ensiluokkaisena.

Honkarakenne Oyj yhteistyökumppaneineen toimittaa vuoden 2020 loppuun mennessä yhteensä 34 hirsipäiväkotia eri puolille Suomea. Hirsirakenteiset päiväkodit ovat vastaus voimakkaasti kasvavaan kysyntään saada lapsille sisäilmaltaan puhtaita päivähoitotiloja.

Vuoden 2017 aikana tavoitteena on aloittaa 5–7 päiväkodin rakentaminen. Päiväkotien kvr-urakoinnista vastaa Mediset Hoivarakentajat Oy, ja päiväkotioperaattorina kaikissa hirsipäiväkodeissa toimii Pilke päiväkodit Oy. Ensimmäinen hirsipäiväkoti nousee Auraan ja toinen Vantaalle. Honkarakenteen osuus päiväkotitoimituksista on noin 6,9 miljoonaa euroa.

Kaikki hirsipäiväkodit valmistetaan painumattomasta hirrestä ja nollanurkkaratkaisulla. Honkarakenteen kehittämä painumaton hirsi mahdollistaa eri materiaalien yhdistelyn massiivipuurunkoon sekä modernit detaljit ja listoitukset. Painumattomaan rakenteeseen voidaan yhdistää myös kaupunkirakentamiseen soveltuva nollanurkka, jossa lohenpyrstöliitos on suojassa hirsirakenteen sisällä eikä perinteisiä ristinurkkia tarvita.

 

Lue lisää suomalaisesta hirsirakentamisesta torstaina 23.3. ilmestyvästä Aarteesta 3/17!

Aiheeseen liittyvät artikkelit