Pohjoismaiden valtiopäämiesten menussa loistavat suomalaiset raaka-aineet, villiyrtit ja riista

Uutiset 01.06.2017

Ruotsin ja Norjan kuningaspari, Tanskan kuningatar ja Islannin presidenttipari saapuvat Helsinkiin onnittelemaan 100-vuotiasta Suomea.


Jørgen Gomnæs / Norjan kuninkaallinen hovi
Norjan kuningas Harald ja kuningatar Sonja kuvattuna tammikuussa 2016. Norjan kuningaspari vieraili Suomessa edellisen kerran viime vuonna.

Pohjoismaiden valtiopäämiesten vierailun seremoniat alkavat torstaina 1. kesäkuuta kello 10.30. Päivän ohjelmassa on yleisön tervehtinen Presidentinlinnan parvekkeelta, lounas, tanssitapahtuman seuraaminen, Hanasaaren kulttuurikeskuksen uudelleen vihkiminen, vierailu Sibelius-monumentilla ja iltajuhla Presidentinlinnassa.

Vierailun lounas- ja illallistarjoiluissa loistavat suomalaiset raaka-aineet ja villiruoka. Lounasmenussa on muun muassa karitsaa, korvasieniä, puikulaperunaa ja villiyrttejä sekä tyrniliköörillä marinoituja mansikoita, kaupungintalon villisorbettia ja kuusenkerkkää. Illallisella tarjoillaan muun muassa Ontojärven kirjolohta, paahdettua valkohäntäpeuran fileetä kuusenkerkkäkastikkeella, hopeasipulia peuratäytteellä ja Kultarannan raparperimosaiikkia.

Lounasta isännöi Helsingin tuleva pormestari Jan Vapaavuori. Illallisen vieraat nauttivat Presidentinlinnassa kello 19.30 alkavassa iltajuhlassa.

Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia, Tanskan kuningatar Margareeta II, Norjan kuningas Harald V ja kuningatar Sonja sekä Islannin presidentti Guðni Thorlacius Jóhannesson ja tämän puoliso Eliza Jean Reid tervehtivät yleisöä Presidentinlinnan parvekkeelta noin kello 10.50. Vierailua isännöivät tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio.

Aiheeseen liittyvät artikkelit