Jutut 28.11.2016

Aarteen ja Riihimäen Erämessujen luontokuvakilpailuun lähetettiin toistasataa kuva. Parhaat niistä julkaistiin Aarteessa 9/2016. Kuvia voi käydä ihailemassa myös sivuston Katso-osiosta, jonne on koottu lukijoiden ja Aarteen kuvaajien ottamia luontokuvia.

Luontokuvakilpailun voittajat

Jutun pääkuvana on luontokuvakilpailun voittajakuva Peilaus. Aarteen raati kiittää kilpailun parhaaksi valittua Katja Niemisen kuvaa rauhallisesta ja ilmavasta sommittelusta. Kuva on otettu Enontekiölle tehdyllä vaellusreissulla taivasta kauniisti peilaavalla tunturijärvellä.

Riina Rippala


Riina Rippala kuvasi karhunaaraan luontokuvasafarilla Kuhmossa, kun karhu nousi katsomaan kahta muuta haaskaa kiertävää karhua. Vesikämmen-kuva sijoittui luontokuvakilpailussa toiseksi. Kuvaraati kiittää hienoa kesäyön valoa ja tunnelmaa.

Nona Maaranen


Metsäkurjenpolvelle istahtaneen perhosen on kuvannut Nona Maaranen kesäkuun lopulla Varkaudessa. Kuva sijoittui kilpailussa kolmannelle sijalle. Kuvaan on Aarteen raadin mielestä saatu vangittua perhosen siipien ja kukkien terälehtien herkkyys.

Heidi Rikala


Heidi Rikala on antanut sumuun laskeutuvia joutsenia kuvaavalle kilpailukuvalleen nimen Laskutelineet alas. Kuva on otettu joutsenten muuttomatkan varrelta Ikaalisten Luhalahdelta. Kuvan diagonaalinen sommittelu antaa sille vauhtia.

Maija Saijonkari


Kirpeä pakkaspäivä on maalannut suonenjokelaisen pellon reunalla seisovan haaparyhmä valkeaksi. Kuvaraati kiittää Maija Saijonkarin kuvan kuvakulmaa, josta huurteinen oksisto näyttää pitsiltä.

Marie-Kristine Kuivala


Juokseva vesi solisee Marie-Kristine Kuivalan Perniön Latokartanon koskella ottamassa kuvassa. Tunnelmallisessa kuvassa puron äänen voi lähes kuulla.

Johanna Riuttala


Oravanpoikaset ovat uskaltautuneet ensikertaa ulos pesästä Johanna Riuttalan kuvassa. Se on otettu mukavalta näköalapaikalta hänen vanhempiensa ikkunasta Orimattilassa. Linnunpönttö tuo hyvin ajoitettuun kuvaan rosoa.

Satu Lievonen


Satu Lievonen on kuvannut kastepisaroiden helmittämän voikukan. Kuvaraati toteaa kukan voivan olevan kauneimmillaan viime hetkellään, se tuo kuvaan haikeaa tunnelmaa.

Kalle Knuutila


Kalle Knuutila otti kuvan lepän juuri puhkeavista lehdistä keväisellä lammella. Paikka teki häneen vaikutuksen, sillä lammelle saapuu aivan yllättäen tiheän kuusimetsän keskeltä. Toiveikas kuva on miltei symbolikuva keväästä.