Kanankaali on monikäyttöinen alkukesän kasvi - pirteä rikkaruoho sopii salaattiinkin

Jutut 04.05.2016 Aarre Plus

Monivuotisen kanankaalin lehtiruusukkeet ovat raikasta villiruokaa keväällä, pian maan paljastuttua lumen alta.

Markku Wiik
Jo touko-kesäkuussa kukkivan kanankaalin kukat sijaitsevat latvatertuissa. Villiruokana suositaan kasvin matalia lehtiruusukkeita.

Rantakanankaali (Barbarea stricta) viihtyy rannikolla, tulva-alueilla ja soraisilla jokivarsilla. Sitä on kerätty rohdoksi kevätväsymykseen ja vihannekseksi ruokapöytään.

1800-luvun puolivälissä Suomeen kulkeutui Keski-Euroopasta peltokanakaali (Barbarea vulgaris), joka on yleinen myös Aasiassa ja Siperiassa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit