Hirvipihvit hapankaalipedillä
(4 annosta)
500 g hirvenjauhelihaa
4 viipaletta paahtoleipää
2 dl kermaa
2 sipulia
150 g pekonia
1 muna
1 tl suolaa
kourallinen silputtua persiljaa
muutama rouhaisu musta- tai viispippuria myllystä
Paistamiseen:
2 rkl voita
Haudutettu hapankaali:
400 g hapankaalia
100 g smetanaa
0,5 dl kuivaa valkoviiniä
1 rkl vahvaa sinappia
2 rkl hunajaa
muutama rouhaisu mustapippuria
Pihvien päälle:
6–7 punasipulia
3–4 rkl öljyä
Ota pakastettu hirvenjauheliha edellisenä iltana jääkaappiin sulamaan.
Murenna kulhoon paahtoleivät ja kaada murujen päälle kerma. Sekoita ja anna turvota.
Kuori ja silppua sipulit ja paloittele pekoniviipaleet hienoksi silpuksi. Kuullota sipuli- ja pekonisilppua paistinpannulla miedolla lämmöllä ja ota se sitten jäähtymään.
Lisää leivänmuruseokseen raaka riistajauheliha, kananmuna, suola, persiljasilppu, pippuri sekä jäähtynyt sipuli-pekonisilppu ja sekoita taikinaksi. Anna sen levätä hetki jääkaapissa sillä aikaa, kun teet hapankaalilisukkeen ja silppuat punasipulit.
Laita hapankaali pieneen kattilaan ja lisää smetana, valkoviini, sinappi, hunaja ja pippuri. Kuumenna sekoittaen ja hauduta kannen alla vartin verran miedolla lämmöllä.
Kuori punasipulit ja leikkaa ne renkaiksi. Kuullota renkaat paistinpannulla öljyssä niin, että niihin jää purutuntumaa.
Muotoile hirvitaikina neljäksi pihviksi ja paista ne kahdessa erässä molemmin puolin voissa. Jos jauheliha on laadukasta, voit halutessasi jättää pihvit keskeltä punertaviksi.
Jaa hapankaali kuumennetuille lautasille, laita päälle pihvi ja pihvin päälle paistetut punasipulirenkaat. Tarjoa heti.
Osaston luetuimmat
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- S-ryhmän linjaus kyseenalaistaa räikeästi sen omat vastuullisuuslinjaukset – vaatimukset eivät voi olla ulkomaiselle lepsumpia kuin suomalaiselle
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- MTK:n Viljanen haluaa pysäyttää ulkomaisen ruoan tuontivyöryn: ”Se lisää kotimaisen ruoan hintapainetta”
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun
- Nyt alkaa olla hetki idättää juhannusperunat – nappaa tästä vinkit kasvatukseen ja uusiin lajikekokeiluihin