Hirvipihvit hapankaalipedillä

Ruokaohjeet 09.04.2020

Hapankaali ja punasipuli ovat oivia makulisiä hirvenlihalle.


Mari Ikonen
Smetanassa haudutettu hapankaalilisuke vie venäläiseen makumaailmaan.

(4 annosta)

500 g hirvenjauhelihaa

4 viipaletta paahtoleipää

2 dl kermaa

2 sipulia

150 g pekonia

1 muna

1 tl suolaa

kourallinen silputtua persiljaa

muutama rouhaisu musta- tai viispippuria myllystä

Paistamiseen:

2 rkl voita

Haudutettu hapankaali:

400 g hapankaalia

100 g smetanaa

0,5 dl kuivaa valkoviiniä

1 rkl vahvaa sinappia

2 rkl hunajaa

muutama rouhaisu mustapippuria

Pihvien päälle:

6–7 punasipulia

3–4 rkl öljyä

Ota pakastettu hirvenjauheliha edellisenä iltana jääkaappiin sulamaan.

Murenna kulhoon paahtoleivät ja kaada murujen päälle kerma. Sekoita ja anna turvota.

Kuori ja silppua sipulit ja paloittele pekoniviipaleet hienoksi silpuksi. Kuullota sipuli- ja pekonisilppua paistinpannulla miedolla lämmöllä ja ota se sitten jäähtymään.

Lisää leivänmuruseokseen raaka riistajauheliha, kananmuna, suola, persiljasilppu, pippuri sekä jäähtynyt sipuli-pekonisilppu ja sekoita taikinaksi. Anna sen levätä hetki jääkaapissa sillä aikaa, kun teet hapankaalilisukkeen ja silppuat punasipulit.

Laita hapankaali pieneen kattilaan ja lisää smetana, valkoviini, sinappi, hunaja ja pippuri. Kuumenna sekoittaen ja hauduta kannen alla vartin verran miedolla lämmöllä.

Kuori punasipulit ja leikkaa ne renkaiksi. Kuullota renkaat paistinpannulla öljyssä niin, että niihin jää purutuntumaa.

Muotoile hirvitaikina neljäksi pihviksi ja paista ne kahdessa erässä molemmin puolin voissa. Jos jauheliha on laadukasta, voit halutessasi jättää pihvit keskeltä punertaviksi.

Jaa hapankaali kuumennetuille lautasille, laita päälle pihvi ja pihvin päälle paistetut punasipulirenkaat. Tarjoa heti.

Lue lisää