Nokkosvohvelit ja paistettua horsmaa

Ruokaohjeet 15.05.2020

Paista nokkosvohveleiden kyytipojaksi horsmanversoja.


Elina Lampela
Maitohorsmaa voi käyttää parsan tavoin. Herkullisimpia ovat nuoret, vastanousseet versot.

(8 kpl)

noin litra nokkosenlehtiä

6 dl maitoa tai kasvimaitoa

1,5 tl omenaviinietikkaa

1 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä

5 dl spelttijauhoja

2 dl kaurahiutaleita

2 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

Lisuke:

nippu maitohorsmanversoja

voita tai öljyä

suolaa ja pippuria

Huuhtele keräämäsi nokkoset. Ryöppää nokkoset: pudota ne minuutiksi kiehuvaan veteen ja valuta sitten lävikössä. Silppua ryöpätyt nokkoset saksilla.

Kaada maito kulhoon ja sekoita joukkoon etikka ja silputut nokkoset. Lisää loput ainekset ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna turvota noin 15 minuuttia.

Sivele vohveliraudan paistopinnoille rypsi- tai auringonkukkaöljyä ja paista taikinasta kullankeltaisia vohveleita.

Siisti keräämäsi horsmanversot. Leikkaa niistä puumaiset tyvet pois ja halutessasi kuori varret. Kuumenna voi tai öljy paistinpannulla. Paista horsmanversoja rasvassa kuumalla pannulla muutama minuutti, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoile vohvelit paistettujen horsmanversojen, savukalan ja ranskankerman kanssa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit