Villisalaatti ja kuusenkerkkävinegretti

Ruokaohjeet 22.05.2020

Runsas villisalaatti sopii keväisen aterian lisukkeeksi.


Elina Lampela
Kerää villisalaattiin sellaisia villivihreitä, joita ei tarvitse ryöpätä. Rapea isomaksaruoho sopii hyvin yhteen pehmeiden villiyrttien kanssa.

(4 annosta)

noin 2 litraa villiyrttejä (esimerkiksi vuohenputkea, isomaksaruohoa, keto-orvokkia, voikukan lehtiä ja kukkia, peltokanankaalin lehtiä ja pihlajannuppuja)

4 dl silputtua varhaiskaalia

Vinegretti:

2 rkl kuusenkerkkiä

1 dl auringonkukkaöljyä

1 rkl omenaviinietikkaa

ripaus suolaa

ripaus sokeria

0,5 tl mustapippuria

Huuhtele villiyrtit huolellisesti ja sekoita ne kulhossa yhteen silputun varhaiskaalin kanssa.

Mittaa viinietikkakastikkeen ainekset mortteliin ja hakkaa sileäksi. Sekoita vinegretti tasaisesti salaatin joukkoon ja tarjoile salaatti alkuruokana tai nokkosvohveleiden kanssa.

Lue lisää