Korvasienipiirakka

Ruokaohjeet 01.06.2020

Korvasienen oma maku on niin hieno, että sitä ei kannata peittää vahvoilla mausteilla.


Mari Ikonen
Saat piirakkaan lisää makua, jos käytät pohjaan vehnäjauhojen lisäksi esimerkiksi kaurahiutaleita tai sämpyläjauhoja.

(6 annosta)

4 dl vehnäjauhoja

0,5 tl suolaa

125 g voita

0,5 dl kylmää vettä

Täyte:

300–400 g kahdesti keitettyjä korvasieniä

1 nippu kevätsipulia tai 1 iso keltasipuli

3 munaa

2 dl kermaa

200 g kermaviiliä

pari kourallista persiljaa

0,5 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

150 g juustoraastetta (esim. emmental)

Tee ensin pohjataikina: Laita kulhoon jauhot, joihin on sekoitettu suola, lisää kylmä voi kuutioina ja nypi jauhojen kanssa taikinaksi. Lisää tilkka kylmää vettä ja muotoile taikinasta nopeasti kiinteä pallo. Laita se puoleksi tunniksi kylmään.

Purista esikäsitellyistä, keitetyistä korvasienistä vesi ja paloittele sienet. Silppua kevätsipulit varsineen hienoksi silpuksi. Jos käytät tavallista sipulia, kuullota sipulisilppu voissa ennen piirakkaan laittamista.

Sekoita kulhossa munat, kerma, kermaviili, silputtu persilja ja mausteet. Lisää lopuksi puolet juustoraasteesta.

Taputtele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Laita piiraspohjan päälle paloitellut korvasienet ja kevätsipulisilppu. Kaada päälle muna-kerma-juustotäyte. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.

Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut väriä. Tarjoa lämpimänä iltapalaksi raikkaan salaatin kanssa.

Vinkki! Oikaise ja käytä kaupan valmista, pakastettua piirakkataikinaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit