Korvasieni on herkullinen, mutta tuoreena myrkyllinen ruokasieni – Näin käsittelet korvasienen

Ruokaohjeet 01.06.2020

Korvasienet nousevat maasta kesän korvalla. Muista, että ennen ruoaksi laittoa ne pitää keittää kaksi kertaa.


Pasi Leino
Korvasieni kasvaa lähes koko maassa, ja sitä löytyy toukokuun alusta kesäkuun loppuun.

1. Tuoreet korva­sienet ovat tappavan myrkyllisiä. Myrkky on vesiliukoista ja herkästi haihtuvaa, joten sienet pitää keittää kahdesti ennen ruoanlaittoa.

2. Huuhdo korvasienet väljässä vedessä ja leikkaa niistä pois hiekkainen kanta.

3. Keitä korvasienet kahteen kertaan runsaassa vedessä 5–10 minuuttia kerrallaan. Keitinveden pinnalle syntyy runsaasti vaahtoa. Pidä liesituuletin täysillä. Isot määrät on paras keittää ulkosalla.

4. Ensimmäisen keittokerran jälkeen nostele sienet reikäkauhalla lävikköön, jotta niiden poimuihin mahdollisesti jäänyt hiekka pysyy kattilan pohjalla.

5. Huuhtele sienet lävikössä runsaalla vedellä molempien keittokertojen jälkeen. Heitä molemmat keitinvedet pois ja pesaise kattila ennen toista keittämiskertaa.

6. Käsittelystä huolimatta korva­sieniin jää gyro­mitriiniä, joten niitä ei suositella lapsille eikä raskaana oleville.

Lue lisää