Korvasieni on herkullinen, mutta tuoreena myrkyllinen ruokasieni – Näin käsittelet korvasienen
1. Tuoreet korvasienet ovat tappavan myrkyllisiä. Myrkky on vesiliukoista ja herkästi haihtuvaa, joten sienet pitää keittää kahdesti ennen ruoanlaittoa.
2. Huuhdo korvasienet väljässä vedessä ja leikkaa niistä pois hiekkainen kanta.
3. Keitä korvasienet kahteen kertaan runsaassa vedessä 5–10 minuuttia kerrallaan. Keitinveden pinnalle syntyy runsaasti vaahtoa. Pidä liesituuletin täysillä. Isot määrät on paras keittää ulkosalla.
4. Ensimmäisen keittokerran jälkeen nostele sienet reikäkauhalla lävikköön, jotta niiden poimuihin mahdollisesti jäänyt hiekka pysyy kattilan pohjalla.
5. Huuhtele sienet lävikössä runsaalla vedellä molempien keittokertojen jälkeen. Heitä molemmat keitinvedet pois ja pesaise kattila ennen toista keittämiskertaa.
6. Käsittelystä huolimatta korvasieniin jää gyromitriiniä, joten niitä ei suositella lapsille eikä raskaana oleville.
Osaston luetuimmat
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- S-ryhmän linjaus kyseenalaistaa räikeästi sen omat vastuullisuuslinjaukset – vaatimukset eivät voi olla ulkomaiselle lepsumpia kuin suomalaiselle
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- MTK:n Viljanen haluaa pysäyttää ulkomaisen ruoan tuontivyöryn: ”Se lisää kotimaisen ruoan hintapainetta”
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun
- Sairaanhoitaja Amanda päätti kokeilla kakuntekoa, mutta homma lähtikin laukalle ja johti tv-kisan voittoon sekä uuteen ammattiin – ”Hämmästyin omista kyvyistäni”