Pizza primavera korvasienistä

Ruokaohjeet 03.06.2020

Alkukesän maistuvin pizza valmistetaan korvasienistä.


Mari Ikonen
Valkoiseen kevätpizzaan käytetään ranskankermaa tomaattikastikkeen sijasta, mutta kirsikkatomaatit tuovat pirteyttä.

(2 pyöreää pizzaa)

25 g hiivaa

2 dl vettä

0,5 tl suolaa

noin 5 dl vehnäjauhoja

0,5 dl rypsiöljyä

Täyte:

150 g ranskankermaa

1 rkl sitruunamehua

0,5 tl suolaa

0,5 tl rouhittua mustapippuria

150–200 g mozzarellaraastetta

200 g kahdesti keitettyjä korvasieniä

4 tuoretta vihreää parsaa

10–12 kirsikkatomaattia

pari kourallista pinjansiemeniä

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja jauhoja vähän kerrallaan. Vaivaa taikinaa ja lisää lopuksi öljyä, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

Anna pizzataikinan kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa 20–30 minuuttia.

Sekoita ranskankermaan sitruunamehu, suola ja mustapippurirouhe. Paloittele korvasienet, joista olet puristanut ylimääräisen veden. Huuhdo parsat, katkaise niistä kuivunut tyvi ja leikkaa ne pitkittäin kahtia. Huuhdo ja puolita kirsikkatomaatit.

Kauli kohonneesta taikinasta leivinpaperien päällä kaksi pyöreää pizzapohjaa ja vedä ne kahdelle uunipellille. Levitä taikinapohjille maustettu ranskankerma ja ripota sen päälle juustoraaste. Lado täytteeksi korvasieniä, parsaa ja kirsikkatomaatteja.

Paista 250-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia. Kun pizza on miltei kypsä, ripottele sen päälle pinjansiemeniä ja paista vielä pari minuuttia. Tarjoa heti.

Lue lisää