Pizza primavera korvasienistä
(2 pyöreää pizzaa)
25 g hiivaa
2 dl vettä
0,5 tl suolaa
noin 5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl rypsiöljyä
Täyte:
150 g ranskankermaa
1 rkl sitruunamehua
0,5 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
150–200 g mozzarellaraastetta
200 g kahdesti keitettyjä korvasieniä
4 tuoretta vihreää parsaa
10–12 kirsikkatomaattia
pari kourallista pinjansiemeniä
Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja jauhoja vähän kerrallaan. Vaivaa taikinaa ja lisää lopuksi öljyä, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
Anna pizzataikinan kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa 20–30 minuuttia.
Sekoita ranskankermaan sitruunamehu, suola ja mustapippurirouhe. Paloittele korvasienet, joista olet puristanut ylimääräisen veden. Huuhdo parsat, katkaise niistä kuivunut tyvi ja leikkaa ne pitkittäin kahtia. Huuhdo ja puolita kirsikkatomaatit.
Kauli kohonneesta taikinasta leivinpaperien päällä kaksi pyöreää pizzapohjaa ja vedä ne kahdelle uunipellille. Levitä taikinapohjille maustettu ranskankerma ja ripota sen päälle juustoraaste. Lado täytteeksi korvasieniä, parsaa ja kirsikkatomaatteja.
Paista 250-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia. Kun pizza on miltei kypsä, ripottele sen päälle pinjansiemeniä ja paista vielä pari minuuttia. Tarjoa heti.
Osaston luetuimmat
- S-ryhmä vetää myynnistä Rainbow-tuotteen – saattaa aiheuttaa allergisen reaktion
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- Snellman lopettaa suosikkimakkaroiden valmistamisen – tilalle uudet tuotteet
- SEY vastustaa S-ryhmän tuontilihavalintoja: ”Tuontilihan on täytettävä Suomen eläinten hyvinvointistandardit”
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun