Savukala-perunasalaatti
(4 annosta)
1 kg perunoita
1–2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
500 g (nippu) tankoparsaa
1 purkki Järki särki savustettu & luomuvalkosipuli -säilykettä tai 150–200 g vaaleaa savukalaa
Punasipulit marinadissa:
1 iso tai 2 pientä punasipulia
2 rkl punaviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl dijon-sinappia
1 rkl hunajaa
0,5 dl siankärsämöä (tai 1 rkl kuivattuna)
Koristeluun:
0,5 dl tuoretta tilliä silputtuna
Marinoi ensin punasipulit. Kuori ja pilko punasipulit ohuiksi siivuiksi. Sekoita yhteen punaviinietikka, öljy, sinappi, hunaja ja siankärsämö. Kaada marinadi sipulien päälle, sekoita hyvin ja jätä maustumaan huoneenlämpöön.
Pilko perunat sopiviksi suupaloiksi ja levitä uunipellille. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja hiukan suolaa ja kypsennä uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä.
Kypsennä parsat paistamalla niitä pannulla muutaman minuutin ajan. Jätä parsat napakoiksi. Pilko suupaloiksi ja laita kärkinuput sivuun koristelua varten.
Yhdistä kuumat perunapalat ja tankoparsapalat. Jos käytät Järki särki -säilykettä, kaada purkin sisältö öljyineen kasvisten päälle. Lisää marinoidut punasipulitkin liemineen. Jos käytät savukalaa, jaa se sopivan kokoisiksi paloiksi ja sekoita kasvisten kanssa. Voit lisätä hieman öljyä tarvittaessa.
Hienonna tilli ja sekoita salaatin joukkoon. Laita salaatti tarjoiluastiaan ja nostele parsanuput päälle. Tarjoile poimulehti-kermaviilikastikkeen kanssa.
Poimulehti-kermaviilikastike
2 rkl rasvaista majoneesia
1 sitruunan mehu
0,5 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
1 prk kermaviiliä
2 rkl turkkilaista jugurttia
0,5 dl tuoreita poimulehtiä
Sekoita majoneesi, sitruunamehu ja mausteet keskenään. Lisää kermaviili ja jugurtti mukaan varovasti nostellen. Pilko poimulehdet hienoksi silpuksi ja sekoita varovasti joukkoon. Anna maustua hetki viileässä ennen tarjoilua.
Osaston luetuimmat
- Söin täällä: Kokkolan vanhakaupunki tarjoaa historiaa ja ruokaelämyksiä, mutta onko 26 euroa liikaa hampurilaisateriasta?
- Voiko D-vitamiinia saada liikaa, jos ravintolisän käyttöä jatkaa kevätauringossa? Tutkija kertoo, miksi virallinen saantisuositus on varsin maltillinen
- Trendikkäät murskakurkut valmistuvat alle vartissa – juhlista kurkkuviikkoa herkullisella reseptillä
- Peston valmistaminen kotona on helppoa – peittoaa kauppojen valmispestot varmasti
- Trendikäs hapattaminen tarjoaa elimistölle hyviä harjoitusvastustajia – asiantuntija antaa vinkin tuotteesta, jossa hyödyllisiä bakteereja on takuuvarmasti
- Yle uutiset | Vanhuksille tuodaan kylmää ruokaa satojen kilometrien päästä – Lea Uusi-Penttilä ei suostunut ateriapalvelun muutokseen
- Kahdeksanprosenttiset viinit tulossa vauhdilla ruokakauppoihin – näin paljon ne maksavat