Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Savukala-perunasalaatti

Kokeile Aarteen kesäistä savukala-perunasalaattia ja käytä punasipulien marinadissa ja salaattikastikkeessa villivihanneksia.
Perunasalaatti on kesä­juhlien klassikko, ja savukala tuo siihen paljon lisämakua.
Perunasalaatti on kesä­juhlien klassikko, ja savukala tuo siihen paljon lisämakua. Kuva: Aino Saarikivi

(4 annosta)

1 kg perunoita

1–2 rkl oliiviöljyä

1 tl suolaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

500 g (nippu) tankoparsaa

1 purkki Järki särki savustettu & luomuvalkosipuli -säilykettä tai 150–200 g vaaleaa savukalaa

Punasipulit marinadissa:

1 iso tai 2 pientä punasipulia

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

2 rkl punaviinietikkaa

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl dijon-sinappia

1 rkl hunajaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

0,5 dl siankärsämöä (tai 1 rkl kuivattuna)

Koristeluun:

0,5 dl tuoretta tilliä silputtuna

Marinoi ensin punasipulit. Kuori ja pilko punasipulit ohuiksi siivuiksi. Sekoita yhteen punaviinietikka, öljy, sinappi, hunaja ja siankärsämö. Kaada marinadi sipulien päälle, sekoita hyvin ja jätä maustumaan huoneen­lämpöön.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pilko perunat sopiviksi suupaloiksi ja levitä uunipellille. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja hiukan suolaa ja kypsennä uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä.

Kypsennä parsat paistamalla niitä pannulla muutaman minuutin ajan. Jätä parsat napakoiksi. Pilko suupaloiksi ja laita kärkinuput sivuun koristelua varten.

Yhdistä kuumat perunapalat ja tankoparsapalat. Jos käytät Järki särki -säilykettä, kaada purkin sisältö öljyineen kasvisten päälle. Lisää marinoidut punasipulitkin liemineen. Jos käytät savukalaa, jaa se sopivan kokoisiksi paloiksi ja sekoita kasvisten kanssa. Voit lisätä hieman öljyä tarvittaessa.

Hienonna tilli ja sekoita salaatin joukkoon. Laita salaatti tarjoiluastiaan ja nostele parsanuput päälle. Tarjoile poimu­lehti-kermaviilikastikkeen kanssa.

Poimulehti-kermaviilikastike

2 rkl rasvaista majoneesia

1 sitruunan mehu

0,5 tl suolaa

0,25 tl mustapippuria

1 prk kermaviiliä

2 rkl turkkilaista jugurttia

0,5 dl tuoreita poimulehtiä

Sekoita majoneesi, sitruunamehu ja mausteet keskenään. Lisää kermaviili ja jugurtti mukaan varovasti nostellen. Pilko poimulehdet hienoksi silpuksi ja sekoita varovasti joukkoon. Anna maustua hetki viileässä ennen tarjoilua.