Puolukkainen saaristolaisleipä
Jos puolukkasadon runsaus yllättää, kokeile rohkeasti erilaisia reseptejä. Saaristolaisleipään puolukka antaa mehevyyttä ja maukkautta.
2 tai 3 leipää
1 l piimää
50 g hiivaa
3 dl siirappia
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
2 dl puolukkasurvosta
3 dl kauraleseitä
3 dl kaljamaltaita
4 dl ruisjauhoja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
2 tl suolaa
n. 1 l vehnäjauhoja
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva siihen. Lisää loput aineet puuhaarukalla sekoittaen. Kaikkia vehnäjauhoja ei välttämättä tarvita, taikina saa jäädä melko löysäksi. Sekoita hyvin, mutta älä vaivaa.
Jaa taikina kahteen tai kolmeen leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. Kohota noin puolitoista tuntia.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Paista leipiä aluksi 175 asteessa. Kun pinta alkaa tummua, alenna lämpötilaa 160 asteeseen ja peitä leivät kevyesti alumiinifoliolla. Paista leipiä kaikkiaan noin tunti ja 15 minuuttia. Saaristolaisleipä on parhaimmillaan päivän tai parin päästä paistamisesta.
Osaston luetuimmat
- S-ryhmän linjaus kyseenalaistaa räikeästi sen omat vastuullisuuslinjaukset – vaatimukset eivät voi olla ulkomaiselle lepsumpia kuin suomalaiselle
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- SEY vastustaa S-ryhmän tuontilihavalintoja: ”Tuontilihan on täytettävä Suomen eläinten hyvinvointistandardit”
- Sairaanhoitaja Amanda päätti kokeilla kakuntekoa, mutta homma lähtikin laukalle ja johti tv-kisan voittoon sekä uuteen ammattiin – ”Hämmästyin omista kyvyistäni”
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun