Puolukkainen saaristolaisleipä

Ruokaohjeet 07.09.2020

Jos puolukkasadon runsaus yllättää, kokeile rohkeasti erilaisia reseptejä. Saaristolaisleipään puolukka antaa mehevyyttä ja maukkautta.


Vesa-Matti Väärä
Saaristolaisleipä saa hapanimelän aromin puolukka­survoksesta.

2 tai 3 leipää

1 l piimää

50 g hiivaa

3 dl siirappia

2 dl puolukkasurvosta

3 dl kauraleseitä

3 dl kaljamaltaita

4 dl ruisjauhoja

2 tl suolaa

n. 1 l vehnäjauhoja

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva siihen. Lisää loput aineet puuhaarukalla sekoittaen. Kaikkia vehnäjauhoja ei välttämättä tarvita, taikina saa jäädä melko löysäksi. Sekoita hyvin, mutta älä vaivaa.

Jaa taikina kahteen tai kolmeen leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. Kohota noin puolitoista tuntia.

Paista leipiä aluksi 175 asteessa. Kun pinta alkaa tummua, alenna lämpötilaa 160 asteeseen ja peitä leivät kevyesti alumiinifoliolla. Paista leipiä kaikkiaan noin tunti ja 15 minuuttia. Saaristolaisleipä on parhaimmillaan päivän tai parin päästä paistamisesta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit