Rahka pehmentää syksyisen puolukkakakun makua.
(12 annosta)
Pohja:
250 g Digestive-keksejä
100 g voita tai margariinia
Täyte:
6–7 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
500 g (2 purkkia) pehmeää maitorahkaa
1 dl sokeria
4 tl vanilliinisokeria
3 rkl sitruunamehua
1 dl jäisiä puolukoita
Pinnan hyytelö:
2 liivatelehteä
200 g puolukoita
0,5 dl vettä
2 rkl sokeria
2 rkl sitruunamehua
Ota voi pehmenemään pöydälle. Rouhi keksit ja pehmeä voi murumaiseksi massaksi tehosekoittimessa. Vuoraa irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla.
Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Sillä aikaa vaahdota kerma ja sekoita toisessa kulhossa rahka ja sokerit. Kun liivatelehdet ovat pehmenneet, purista niistä vesi pois. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Yhdistä kermavaahto rahkaseokseen varovasti sekoittaen. Lisää liivateliuos seokseen ohuena nauhana kaataen, jatkuvasti sekoittaen. Lisää lopuksi jäiset pakastepuolukat.
Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.
Valmista pinnan hyytelö. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Sulata puolukat tarvittaessa ja survo ne. Lisää vesi ja sokeri. Purista liivatelehdistä vesi pois. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateliuos puolukkasurvoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
Levitä puolukkaseos rahkakerroksen pinnalle. Anna hyytyä kylmässä ainakin neljä tuntia.
Avaa irtopohjavuoka ja irrota kakku vuoasta, auta tarvittaessa ohuella lastalla. Koristele kakku esimerkiksi puolukanvarvuilla.