Puolukka-rahkakakku

Ruokaohjeet 07.09.2020

Rahka pehmentää syksyisen puolukkakakun makua.


Vesa-Matti Väärä
Rahkahyydyke­kakun voi koristella kokonaisilla puolukanvarvuilla.

(12 annosta)

Pohja:

250 g Digestive-keksejä

100 g voita tai margariinia

Täyte:

6–7 liivatelehteä

4 dl kuohukermaa

500 g (2 purkkia) pehmeää maitorahkaa

1 dl sokeria

4 tl vanilliinisokeria

3 rkl sitruunamehua

1 dl jäisiä puolukoita

Pinnan hyytelö:

2 liivatelehteä

200 g puolukoita

0,5 dl vettä

2 rkl sokeria

2 rkl sitruunamehua

Ota voi pehmenemään pöydälle. Rouhi keksit ja pehmeä voi murumaiseksi massaksi tehosekoittimessa. Vuoraa irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla.

Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Sillä aikaa vaahdota kerma ja sekoita toisessa kulhossa rahka ja sokerit. Kun liivatelehdet ovat pehmenneet, purista niistä vesi pois. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Yhdistä kermavaahto rahkaseokseen varovasti sekoittaen. Lisää liivateliuos seokseen ohuena nauhana kaataen, jatkuvasti sekoittaen. Lisää lopuksi jäiset pakastepuolukat.

Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.

Valmista pinnan hyytelö. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Sulata puolukat tarvittaessa ja survo ne. Lisää vesi ja sokeri. Purista liivatelehdistä vesi pois. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateliuos puolukkasurvoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.

Levitä puolukkaseos rahkakerroksen pinnalle. Anna hyytyä kylmässä ainakin neljä tuntia.

Avaa irtopohjavuoka ja irrota kakku vuoasta, auta tarvittaessa ohuella lastalla. Koristele kakku esimerkiksi puolukanvarvuilla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit