Etikkarouskut
Etikkarouskut kruunaavat syksyisen aterian.
200 g paloiteltuja ja ryöpättyjä karvarouskuja
Mausteliemi:
pieni punasipuli tai kaksi salottisipulia
3–5 valkosipulinkynttä
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
1 dl etikkaa
3 dl vettä
1 dl sokeria
1 tl suolaa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
8 maustepippuria
2 laakerinlehteä
pari timjaminoksaa
Paloittele sipulit. Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan ja kiehauta. Laita ryöpätyt sienet ja timjaminoksat puhtaaseen, kuumennettuun lasitölkkiin. Kaada mausteliemi päälle, anna hieman jäähtyä ja sulje kansi.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Sienet ovat maukkaita jo seuraavana päivänä, mutta parhaimmillaan ne ovat, kun annat niiden marinoitua 2–3 päivää. Säilytä kylmässä. Oikein säilötyt etikkasienet säilyvät käytännössä ikuisuuden. Säilyke on syömäkelpoista niin pitkään kuin se näyttää ja tuoksuu hyvältä.
Osaston luetuimmat
- Tee perunasalaatti uudella tavalla – näin teet siitä erityisen maistuvaa
- Suomessa myydään ruokaa, joka ei ole mistään kotoisin
- Leivo janssoninkiusaus piirakaksi – suolainen herkku sopii juhlapöytään
- Näin valmistat kotona sotkun herkullisia munkkeja
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- Tekoäly loi ”täydellisen kahvin” – suomalaispaahtimolle tulvii tilauksia ulkomailta
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla