Etikkarouskut

Ruokaohjeet 28.09.2020

Etikkarouskut kruunaavat syksyisen aterian.


Elina Lampela
Etikkarouskut maistuvat lämpimien ruokien lisukkeena, mutta kokeile niitä myös ruisleivän päällä.

200 g paloiteltuja ja ryöpättyjä karvarouskuja

Mausteliemi:

pieni punasipuli tai kaksi salottisipulia

3–5 valkosipulinkynttä

1 dl etikkaa

3 dl vettä

1 dl sokeria

1 tl suolaa

8 maustepippuria

2 laakerinlehteä

pari timjaminoksaa

Paloittele sipulit. Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan ja kiehauta. Laita ryöpätyt sienet ja timjaminoksat puhtaaseen, kuumennettuun lasitölkkiin. Kaada mausteliemi päälle, anna hieman jäähtyä ja sulje kansi.

Sienet ovat maukkaita jo seuraavana päivänä, mutta parhaimmillaan ne ovat, kun annat niiden marinoitua 2–3 päivää. Säilytä kylmässä. Oikein säilötyt etikkasienet säilyvät käytännössä ikuisuuden. Säilyke on syömäkelpoista niin pitkään kuin se näyttää ja tuoksuu hyvältä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit