Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Simppeli siikakeitto

Arkiruokien klassikko kalakeitto valmistuu puolessa tunnissa.
Siikakeiton valmistuminen kestää käytännössä sen verran kuin perunoiden kypsyminen vie aikaa.
Siikakeiton valmistuminen kestää käytännössä sen verran kuin perunoiden kypsyminen vie aikaa. Kuva: Aino Saarikivi

(4–5 annosta)

600 g siikafileetä

0,5–1 tl suolaa

0,5 sitruunan mehu

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

800 g perunoita

1 l vettä

1 kalaliemikuutio

1 pieni purjo

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

(0,5 dl valkoviiniä)

2 tl kuivattua nokkosta

2 dl kuohukermaa

1 dl hienonnettua tilliä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Poista kalasta ruodot, leikkaa suupaloiksi ja mausta suolalla. Purista kalapalojen päälle puolikkaan sitruunan mehu ja laita kala jääkaappiin maustumaan keiton valmistelun ajaksi.

Kuori ja paloittele perunat pieniksi paloiksi. Laita vesi ja liemikuutio kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää perunat kattilaan ja anna kiehua noin 10 minuuttia.

Halkaise sillä välin purjo, pese hyvin ja leikkaa pieneksi silpuksi. Lorauta keiton sekaan halutessasi hieman valkoviiniä ja lisää hienonnettu purjosilppu sekä kuivattu nokkonen.

Kun perunat ovat kypsiä, lisää keittoon kerma ja siikapalat. Anna keiton kuumentua niin, että kalapalat kypsyvät ja nosta sitten kattila liedeltä. Lisää päälle hienonnettua tilliä ja tarjoile.