Mustikka-suklaaleivokset

Ruokaohjeet 17.12.2020

Mustikka-suklaaleivokset sopivat joulunpyhien päiväkahville torttujen sijasta.


Mari Ikonen
Suklaaleivokset ovat brownien tapaan tuhdin täyttäviä. Pieni pala riittää hyvän kahvin kanssa.

(n. 20 palaa)

200 g tummaa suklaata (kaakaoprosentti 80 %)

100 g saksanpähkinöitä

200 g voita tai margariinia

2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

4 munaa

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 dl pakastemustikoita

Paloittele suklaa kuumuutta kestävään kulhoon ja sulata vesihauteessa kattilan päällä. Varo, ettei suklaan joukkoon pääse vesihöyryä.

Paloittele saksanpähkinät sormin 3–4 osaan.

Vaahdota rasva, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa. Siivilöi joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, pähkinäpalat ja hieman sulaneet mustikat.

Vuoraa noin 20 x 30 cm:n uunivuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Anna jäähtyä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit