Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Mustikka-suklaaleivokset

Mustikka-suklaaleivokset sopivat joulunpyhien päiväkahville torttujen sijasta.
Suklaaleivokset ovat brownien tapaan tuhdin täyttäviä. Pieni pala riittää hyvän kahvin kanssa.
Suklaaleivokset ovat brownien tapaan tuhdin täyttäviä. Pieni pala riittää hyvän kahvin kanssa. Kuva: Mari Ikonen

(n. 20 palaa)

200 g tummaa suklaata (kaakaoprosentti 80 %)

100 g saksanpähkinöitä

200 g voita tai margariinia

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

4 munaa

2 dl vehnäjauhoja

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 tl leivinjauhetta

2 dl pakastemustikoita

Paloittele suklaa kuumuutta kestävään kulhoon ja sulata vesihauteessa kattilan päällä. Varo, ettei suklaan joukkoon pääse vesihöyryä.

Paloittele saksanpähkinät sormin 3–4 osaan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vaahdota rasva, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa. Siivilöi joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, pähkinäpalat ja hieman sulaneet mustikat.

Vuoraa noin 20 x 30 cm:n uunivuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Anna jäähtyä.