Mustikka-suklaaleivokset sopivat joulunpyhien päiväkahville torttujen sijasta.
(n. 20 palaa)
200 g tummaa suklaata (kaakaoprosentti 80 %)
100 g saksanpähkinöitä
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl pakastemustikoita
Paloittele suklaa kuumuutta kestävään kulhoon ja sulata vesihauteessa kattilan päällä. Varo, ettei suklaan joukkoon pääse vesihöyryä.
Paloittele saksanpähkinät sormin 3–4 osaan.
Vaahdota rasva, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa. Siivilöi joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, pähkinäpalat ja hieman sulaneet mustikat.
Vuoraa noin 20 x 30 cm:n uunivuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Anna jäähtyä.