Puolukka-sitruunayllätys
Puolukka ja sitruuna kohtaavat jälkiruuassa, joka sopii hyvin jouluaterian päätökseksi.
(5–6 annosta)
2 dl vispi- tai kuohukermaa
250 g maitorahkaa
1 tl raastettua sitruunankuorta
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
puolikkaan sitruunan mehu
(2–3 rkl limoncelloa)
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Pohjalle:
10–12 piparkakkua
Päälle:
1 dl pakastepuolukoita
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu ja sokerit. Jos seurueessa on vain aikuisia, voit maustaa vaahtoa myös sitruunaliköörillä.
Paloittele joulupiparit karkeaksi muruksi (noin 1x1 cm:n paloiksi). Laita murut annoskulhojen pohjalle ja lusikoi päälle sitruunavaahto. Koristele annokset kohmeisilla puolukoilla ja tarjota heti, ennen kuin piparipohja vettyy.
Osaston luetuimmat
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- S-ryhmän linjaus kyseenalaistaa räikeästi sen omat vastuullisuuslinjaukset – vaatimukset eivät voi olla ulkomaiselle lepsumpia kuin suomalaiselle
- Kun lampaat hävitettiin pakolla, joutui Heikki Penttilä tosissaan miettimään elämänsä suuntaa – sitten sitkeä yrittäjä keksi luovan ratkaisun
- Lukijalta: S-ryhmän toiminta viljelijöitä kohtaan on sikamaista
- Nyt alkaa olla hetki idättää juhannusperunat – nappaa tästä vinkit kasvatukseen ja uusiin lajikekokeiluihin
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla