Puolukka-sitruunayllätys

Ruokaohjeet 17.12.2020

Puolukka ja sitruuna kohtaavat jälkiruuassa, joka sopii hyvin jouluaterian päätökseksi.


Mari Ikonen
Puolukka ja sitruuna sopivat kirpeän ystävälle. Pohjan piparimuru antaa jouluisen makuvivahteen.

(5–6 annosta)

2 dl vispi- tai kuohukermaa

250 g maitorahkaa

1 tl raastettua sitruunankuorta

puolikkaan sitruunan mehu

(2–3 rkl limoncelloa)

0,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Pohjalle:

10–12 piparkakkua

Päälle:

1 dl pakastepuolukoita

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu ja sokerit. Jos seurueessa on vain aikuisia, voit maustaa vaahtoa myös sitruunaliköörillä.

Paloittele joulupiparit karkeaksi muruksi (noin 1x1 cm:n paloiksi). Laita murut annoskulhojen pohjalle ja lusikoi päälle sitruunavaahto. Koristele annokset kohmeisilla puolukoilla ja tarjota heti, ennen kuin piparipohja vettyy.

Aiheeseen liittyvät artikkelit