Ruokaohjeet
17.12.2020
Puolukka ja sitruuna kohtaavat jälkiruuassa, joka sopii hyvin jouluaterian päätökseksi.
Mari Ikonen
(5–6 annosta)
2 dl vispi- tai kuohukermaa
250 g maitorahkaa
1 tl raastettua sitruunankuorta
puolikkaan sitruunan mehu
(2–3 rkl limoncelloa)
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Pohjalle:
10–12 piparkakkua
Päälle:
1 dl pakastepuolukoita
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu ja sokerit. Jos seurueessa on vain aikuisia, voit maustaa vaahtoa myös sitruunaliköörillä.
Paloittele joulupiparit karkeaksi muruksi (noin 1x1 cm:n paloiksi). Laita murut annoskulhojen pohjalle ja lusikoi päälle sitruunavaahto. Koristele annokset kohmeisilla puolukoilla ja tarjota heti, ennen kuin piparipohja vettyy.