Kerroskiisseli

Ruokaohjeet 18.02.2021

Kerroskiisseli kauniissa lasissa juhlistaa arkisenkin aterian.


Vesa-Matti Väärä
Voit halutessasi lisätä kerroskiisselin päälle nokareen kermavaahtoa.

(4 annosta)

Mustikkakiisseli:

5 dl vettä

2 dl mustikoita

0,5 dl sokeria

0,5 dl vettä

3 tl perunajauhoja

Vaniljakiisseli:

5 dl maitoa

0,5 dl sokeria

2 rkl maissitärkkelystä

1 tl vaniljasokeria

Mittaa vesi, mustikat ja sokeri kattilaan. Anna kiehua parin minuutin ajan.

Sekoita perunajauhot puoleen desilitraan vettä. Kaada peruna­jauhosuurus kuumaan mustikkaliemeen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lämmitä uudelleen, kunnes kiisseli pulpahtaa kerran tai pari.

Mittaa toiseen kattilaan maito, sokeri ja maissi­tärkkelys ja lämmitä kiehuvaksi koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä kolmen minuutin ajan edelleen sekoittaen. Lisää lopuksi vaniljasokeri.

Annostele jäähtyneet kiisselit jälkiruokakulhoihin: alimmaiseksi annos vaniljakiisseliä ja pinnalle varovasti annos mustikka­kiisseliä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit