Linssi-juures-sienipihvit
(4 annosta)
1 tölkki (400 g) kypsiä punaisia linssejä
300 g juureksia (esim. porkkana tai juuriselleri) ja/tai jauhoista perunaa
1 pieni sipuli
kourallinen kuivattuja suppilovahveroita
1 kananmuna
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä
Paistamiseen:
öljyä
Valuta linssit. Kuori ja raasta juurekset. Kuori ja silppua sipuli. Murskaa kuivatut suppilovahverot. Yhdistä kaikki aineet kulhossa taikinaksi ja anna sen turvota noin puolen tunnin ajan.
Paista taikinasta pieniä kasvispihvejä öljytyssä lettupannussa miedolla lämmöllä. Anna ensin paistamasi puolen paistua kunnolla ennen pihvin kääntämistä, jotta juuresraaste ehtii kypsyä.
Tarjoa nokkosperunamuusin ja sitruunamehulla, sinapilla, sokeri- ja suolaripauksella sekä yrteillä maustetun kermaviilikastikkeen kanssa.
Osaston luetuimmat
- Tee perunasalaatti uudella tavalla – näin teet siitä erityisen maistuvaa
- Suomessa myydään ruokaa, joka ei ole mistään kotoisin
- Leivo janssoninkiusaus piirakaksi – suolainen herkku sopii juhlapöytään
- Näin valmistat kotona sotkun herkullisia munkkeja
- Tässä on Suomen majoneesipääkaupunki – paprikamajoneesia kuluu tuplasti enemmän kuin muualla
- Helppo arkiruoka: raejuusto on paljon muutakin kuin lisuke – näitä reseptejä kannattaa kokeilla
- EU viittaa kintaalla Suomen pullonpalautusjärjestelmälle – juomayrityksille jättikustannukset