Linssi-juures-sienipihvit

Ruokaohjeet 10.02.2021

Upota kuivattuja sieniä kasvispihvitaikinaan.


Vesa-Matti Väärä
Kasvispihvejä voi tehdä kerralla suuren annoksen ja pakastaa osan vaikkapa eväitä varten.
(4 annosta)

1 tölkki (400 g) kypsiä punaisia linssejä

300 g juureksia (esim. porkkana tai juuriselleri) ja/tai jauhoista perunaa

1 pieni sipuli

kourallinen kuivattuja suppilovahveroita

1 kananmuna

1 tl valkosipulijauhetta

1 tl suolaa

1 rkl rypsiöljyä

Paistamiseen:

öljyä

Valuta linssit. Kuori ja raasta juurekset. Kuori ja silppua sipuli. Murskaa kuivatut suppilovahverot. Yhdistä kaikki aineet kulhossa taikinaksi ja anna sen turvota noin puolen tunnin ajan.

Paista taikinasta pieniä kasvispihvejä öljytyssä lettupannussa miedolla lämmöllä. Anna ensin paistamasi puolen paistua kunnolla ennen pihvin kääntämistä, jotta juuresraaste ehtii kypsyä.

Tarjoa nokkosperunamuusin ja sitruunamehulla, sinapilla, sokeri- ja suolaripauksella sekä yrteillä maustetun kermaviilikastikkeen kanssa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit