Mustikkapiirakka

Ruokaohjeet 21.06.2021

Mustikkapiirakka on kesän klassikko, jonka voi tehdä myös mehevään sokerikakkupohjaan.


Johanna Kokkola
Mustikkapiirakka maistuu kylmän juoman kanssa tai vaikkapa vaniljakastikkeen kanssa tarjoiltuna.

(10–12 palaa)

150 g margariinia

6 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

2 kananmunaa

2,5 dl sokeria

2 dl maitoa

Vuokaan:

1 rkl margariinia

1 dl korppujauhoja tai kookoshiutaleita

Päälle:

200 g kermaviiliä

1 kananmuna

0,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

3 dl mustikoita

Sulata margariini. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin.

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele muna-sokerivaahtoon vuorotellen margariinisulaa, siivilöityjä jauhoja ja maitoa. Sekoita taikina tasaiseksi.

Valuta taikina kookkaaseen, voideltuun ja jauhotettuun täytekakkuvuokaan ja esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Sekoita kermaviiliin kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri sekä mustikat. Valuta täyte esipaistetun piirakan päälle ja paista vielä 30–40 minuuttia.

Aiheeseen liittyvät artikkelit