Mustikkapiirakka
Mustikkapiirakka on kesän klassikko, jonka voi tehdä myös mehevään sokerikakkupohjaan.
(10–12 palaa)
150 g margariinia
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
2 kananmunaa
2,5 dl sokeria
2 dl maitoa
Vuokaan:
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
1 rkl margariinia
1 dl korppujauhoja tai kookoshiutaleita
Päälle:
200 g kermaviiliä
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl mustikoita
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Sulata margariini. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele muna-sokerivaahtoon vuorotellen margariinisulaa, siivilöityjä jauhoja ja maitoa. Sekoita taikina tasaiseksi.
Valuta taikina kookkaaseen, voideltuun ja jauhotettuun täytekakkuvuokaan ja esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
Sekoita kermaviiliin kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri sekä mustikat. Valuta täyte esipaistetun piirakan päälle ja paista vielä 30–40 minuuttia.
Osaston luetuimmat
- Snellman lopettaa suosikkimakkaroiden valmistamisen – tilalle uudet tuotteet
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi
- Makeisten valmistaja kimmastui sokeriverosta: Tällainen on Persu's Makeis Sekoomus -karkkipussi
- Makeisten veronkorotuksella voi olla jättimäiset vaikutukset: ”Aika erikoinen päätös”
- Pikapizza kotiuunissa: Raejuusto-pizzapannari on kiireisen päivän pelastus
- Vegaaninen vuohenjuuston korvike nappasi vuoden suomalaisen elintarvikeinnovaatiopalkinnon – tältä se maistuu
- Teemu Laurellin piimäkastike on aivan parasta – tarvitset vain muutaman ainesosan