Napolintorttu

Ruokaohjeet 10.08.2021

Napolintorttu on helppo ja nopea kahviherkku.


Johanna Kokkola
Napolintorttu kootaan vasta juuri ennen tarjoilua.

(2–3 annosta)

2 levyä pakastettua lehtitaikinaa

Täyte:

2 liivatelehteä

2 dl maitoa

1 kananmuna

1 dl sokeria

2 rkl perunajauhoja

1 tl vaniljasokeria

1 dl kuohukermaa

Väliin ja päälle:

3 dl metsävadelmia

Sulata lehtitaikinalevyt ja paista niitä 200-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanruskeat ja rapeat. Anna jäähtyä.

Liota liivatelehtiä viisi minuuttia kylmässä vedessä.

Sekoita kattilassa maito, kananmuna, sokeri ja perunajauhot ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli paksuuntuu. Purista pehmenneistä liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata liivatteet kuumaan kiisseliin. Mausta kiisseli vaniljasokerilla ja anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahto jäähtyneeseen maitokiisseliin.

Nosta puolet täytteestä paistetun lehtitaikinalevyn päälle ja levitä sen päälle puolet vadelmista. Paina kanneksi toinen taikinalevy ja levitä sen päälle loput täytteestä ja vadelmista.

Vinkki! Torttu kannattaa koota vasta juuri ennen tarjoilua, jotta lehti­taikinalevyt eivät sitkisty.

Aiheeseen liittyvät artikkelit