Napolintorttu
(2–3 annosta)
2 levyä pakastettua lehtitaikinaa
Täyte:
2 liivatelehteä
2 dl maitoa
1 kananmuna
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 dl kuohukermaa
Väliin ja päälle:
3 dl metsävadelmia
Sulata lehtitaikinalevyt ja paista niitä 200-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanruskeat ja rapeat. Anna jäähtyä.
Liota liivatelehtiä viisi minuuttia kylmässä vedessä.
Sekoita kattilassa maito, kananmuna, sokeri ja perunajauhot ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli paksuuntuu. Purista pehmenneistä liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata liivatteet kuumaan kiisseliin. Mausta kiisseli vaniljasokerilla ja anna jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahto jäähtyneeseen maitokiisseliin.
Nosta puolet täytteestä paistetun lehtitaikinalevyn päälle ja levitä sen päälle puolet vadelmista. Paina kanneksi toinen taikinalevy ja levitä sen päälle loput täytteestä ja vadelmista.
Vinkki! Torttu kannattaa koota vasta juuri ennen tarjoilua, jotta lehtitaikinalevyt eivät sitkisty.
Osaston luetuimmat
- Snellman lopettaa suosikkimakkaroiden valmistamisen – tilalle uudet tuotteet
- Näin raastesalaatti muuttuu hetkessä ruokaisammaksi – monikäyttöinen ainesosa löytyy todennäköisesti jo jääkaapistasi
- Sairaanhoitaja Amanda päätti kokeilla kakuntekoa, mutta homma lähtikin laukalle ja johti tv-kisan voittoon sekä uuteen ammattiin – ”Hämmästyin omista kyvyistäni”
- Urheilijoiden luottovälipala taipuu myös jälkiruokaan
- Teemu Laurellin piimäkastike on aivan parasta – tarvitset vain muutaman ainesosan
- Makeisten veronkorotuksella voi olla jättimäiset vaikutukset: ”Aika erikoinen päätös”
- Pikapizza kotiuunissa: Raejuusto-pizzapannari on kiireisen päivän pelastus