Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Napolintorttu

Napolintorttu on helppo ja nopea kahviherkku.
Napolintorttu kootaan vasta juuri ennen tarjoilua.
Napolintorttu kootaan vasta juuri ennen tarjoilua. Kuva: Johanna Kokkola

(2–3 annosta)

2 levyä pakastettua lehtitaikinaa

Täyte:

2 liivatelehteä

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

2 dl maitoa

1 kananmuna

1 dl sokeria

2 rkl perunajauhoja

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1 tl vaniljasokeria

1 dl kuohukermaa

Väliin ja päälle:

3 dl metsävadelmia

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sulata lehtitaikinalevyt ja paista niitä 200-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanruskeat ja rapeat. Anna jäähtyä.

Liota liivatelehtiä viisi minuuttia kylmässä vedessä.

Sekoita kattilassa maito, kananmuna, sokeri ja perunajauhot ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli paksuuntuu. Purista pehmenneistä liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata liivatteet kuumaan kiisseliin. Mausta kiisseli vaniljasokerilla ja anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahto jäähtyneeseen maitokiisseliin.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Nosta puolet täytteestä paistetun lehtitaikinalevyn päälle ja levitä sen päälle puolet vadelmista. Paina kanneksi toinen taikinalevy ja levitä sen päälle loput täytteestä ja vadelmista.

Vinkki! Torttu kannattaa koota vasta juuri ennen tarjoilua, jotta lehti­taikinalevyt eivät sitkisty.