Sipuli-sienigalette

Ruokaohjeet 17.03.2021

Tee kuivatuista sienistä ja sipulista maukas galette.


Elina Lampela
Sipulit haudutetaan pannulla makean meheviksi.

Pohja:

3 dl vehnäjauhoja

0,5 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

125 g voita tai margariinia

1 dl maustamatonta soijajogurttia

Täyte:

300 g punasipulia

200 g keltasipulia

4 valkosipulinkynttä

1 rkl öljyä

20 g kuivattuja sieniä (esim. tatteja, suppilovahveroita, mustatorvisieniä tai kantarelleja)

1 rkl siirappia

1 rkl balsamietikkaa

0,5 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

0,5 tl tuoretta rosmariinia

Laita ensin kuivatut sienet veteen likoamaan.

Valmista sitten taikina: Mittaa kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Nypi voi tai margariini joukkoon. Lisää jogurtti ja sekoita taikina käsin tasaiseksi. Siirrä taikina jääkaappiin vetäytymään täytteen valmistuksen ajaksi.

Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Lisää pannulle öljyä ja kuullota sipuleita miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Valuta vedessä pehmenneet sienet ja lisää ne pannulle. Lisää siirappi, etikka, suola ja rouhittu mustapippuri. Anna sipuli-sienitäytteen hautua miedolla lämmöllä vielä noin vartin verran. Silppua lopuksi mukaan hieman tuoretta rosmariinia.

Kauli tai taputtele taikinasta pyöreä, halkaisijaltaan noin 30 sentin kokoinen levy leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä täyte taikinalevylle ja taita reunat täytteen päälle.

Paista piirakkaa 225-astei­sessa uunissa noin 20 mi­nuuttia.

Aiheeseen liittyvät artikkelit